augustus 2012
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 21aug
  Familie Steen-en-been in de lift

  Familie Steen-en-been in de lift

  Stefke weer:
  Na de geweldige onweershow van gisteravond hebben we alleen een klein buitje over ons heen gekregen vanacht. Het was een uur of 9 dat ik de tent al weer uit brandde… Ongelofelijk dat het na zo’n gigantisch onweer ‘s nachts, weer zo mooi rustig en blauw kan zijn in de morgen. Fascinerend…

  Ik heb vanmorgen de koffie weer gezet, en Jappie is broodjes wezen halen bij de bakkerij hier naast ons. Uiteraard weer een gekookt eitje derbij, want dat is standaard in de vakantie. De familie Steengroeve was ook al wakker en genoten al weer van het zonnetje en het ontbijt. Alleen Jorden had weer de smoor in, omdat de plakjes kaas aan elkaar vast zaten… Zo krijg je heel wat ergernissen te verduren toch? 😉

  Na het ontbijt kwam de familie Den Vloam al buurten en vroeg naar de plannen. Omdat vanmiddag overontwikkeling wordt verwacht, gaan we niet te laat weg. Na het ontbijt kwam al gauw de “half hour time check” . We zijn met 2 auto’s naar de lift van de Grubigsteinbahn gereden en zijn n 3 lift-etappes naar de top gegaan. Het is vandaag wind uit het westen, die draait naar noord, dus de zuid-weststart aan de linkerkant van de Gamsjetlift (over het randje) leek het meest voor de hand liggend. Leuk was dat we een stelletje paragliders tegen kwamen die ook uit Greifenburg kwam. Zij gingen ook daar starten en er stond al eentje uit te pakken.

  De startplek “Gamsbödele Bildstöck” (want zo heet ie) is een heule steile onregelmatige startplek op 2060 meter, waar nét een scherm kan liggen. We hebben een mooie folder gescoord voor paragliders hier, en daar wordt deze start als ” Mittel” betiteld onder het kopje “Schwierigkeitsgrad”. Bovendien stond er een stevig up-windje, dus alles behalve makkelijk. Onze vriend die aan het uitpakken was ging verkassen naar rechts op de gravelhelling, en dat leek ons niet erg verstandig, want je zit daar in lee met westwind. Maar goed, hij is daar met hulp van Jan toch weggekomen, en ging al gauw soarend langs de helling omhoog. Ik had ook geen geduld meer, en besloot ook uit te leggen en te starten. Dat ging allemaal prima, en al gauw was ik al soarend omhoog aan het gaan, en binnen een minuut of 15 zat ik op 3300 meter hoogte! Het was af en toe best turbulent en je moest behoorlijk actief vliegen om inklappertjes e.d. te voorkomen.

  Toen ik op de wolkenbasis zat ben ik oostwaarts vertrokken richting de berg aan de andere kant (zoek het maar even op, maar volgens ingewijden is dat berg “Daniel”…), en daar was het nog turbulenter. Ik was een paar honderd meter gezakt door de oversteek, maar ik kon hem in no-time weer naar de wolkenbasis draaien. Het werdt mij daar iets té bumpy, dus ik ben maar weer terug gevlogen. Daar kwam ik na veel sink laag aan, maar ging zó weer omhoog. Inmiddels werdt de bewolking dikker, en ik zag wat lenti’s vormen, dus ik besloot om te gaan landen. Den Vloam was inmiddels ook gestart en ging ook hard omhoog. De rest van de Teckels vonden de condities en startplek wat té sportief, en besloten niet te starten.

  Omdat ik retehoog boven het dal zat ben ik maar wat gaan spelen. Wing-overs, steilspiralen, b-stalls… Heerlijk! Er was nauwelijks wind op de landing, en wat er stond kwam van de helling af, dus ik ben dwars op het landingsveld aangevlogen en geland. Die windrichting was ook niet normaal, wan doorgaans staat hier midden op de dag een pittige dalwind uit west op de start… Raaarrrr! Even na mij kwam ook Den Vloam landen, en uiteraard hebben we mekaar even een “Tikkem aan ouwe” gegeven 🙂 De rest is weer met de lift naar beneden gegaan, maar Miep is naar beneden gaan lopen. Wat is het toch een sportief wief! Top!

  Eenmaal terug op de kempif hebben we onze verlate lunch genuttigd en hebben we wat gehangen en gelezen en geweploggert… De srevret lag er uit, dus ik kon het alleen voorbereiden op de leppietoppie. Het is nu 17:45 en nog steeds heerlijk weer. De overontwikkeling die eerder dreigde is helemaal ingestort, en de Lenti’s zijn ook verdwenen. Achteraf had de rest gewoon een vlucht kunnen maken, maar ja, dat is achteraf… Nu zitten we aan de Witbier en droge worst en vanavond gaan we een restaurantje doen in Lermoos.

  HIER weer wat foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:05

2 Responses to ““Sportieve omstandigheden”…”

 1. Raoul Says:

  Jammer zyn de foto’s niet zichtbaar ( X X X ) ! Groete .

 2. Stefke Says:

  Nu dus wel! 🙂

Leave a Reply