augustus 2012
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 22aug
  Prachtige omgeving boven Ehrwald

  Prachtige omgeving boven Ehrwald

  Stefke doet zijn plicht:

  Vandaag was het plan om “vroeg” op te staan en op tijd naar boven te gaan om te gaan vliegen. Er zou namelijk een onweersfront komen, en er waren “gewitter warnungs” afgegeven voor heel veel plekken in Oostenrijk. We hadden afgesproken om 9 uur klaar te staan.

  Maar vannacht en vanmorgen vroeg klapperde het tentzeil mij om de oren en het regende zelfs af en toe. Ik had er een hard hoofd in dat we konden vliegen, en verwachtte een grijs wolkendek op het moment dat ik m’n harzes uit de tent zou steken… Maar niets was minder waar: een hemelsblauwe lucht prijkte boven me, maar wel een stevige bries. Eenmaal buiten de tent kon ik het restant van de regenbui nog zien boven Ehrwald, en die trok verder zuidwaarts. Zouden we dan toch kunnen vliegen?! Eerst maar eens ontbijten…

  Tijdens het ontbijt kwam er echter steeds meer wolken vanuit het noorden overtrekken, en onze hoop om te gaan vliegen vervaagde. Uiteindelijk hebben we besloten om niet te gaan vliegen, want de donkere luchten kwamen te snel. We moesten dus een alternatief programma gaan samenstellen. Dat was gauw gevonden: we gaan met de lift in Ehrwald omhoog en daar wandelen. Zo gezegd, zo gedaan, dus bammetjes smeren, drinken en regenjasje mee en naar boven.

  We zijn met de Ehrwalder Almbahn omhoog gegaan, en daar meteen op het eerste de beste terras neergestreken (De Ehrwalder Alm dus). Erg leuk want deze Alm hebben wij vaak bezocht toen we hier geskied hebben in maart dit jaar. Ziet er toch heul anders uit in de zomer! We hebben een lekker bakkie koffie gedaan en een wandelroute uitgezocht. We gaan wandelroute 2 doen, want die is 1 ½ tot 2 uur lopen naar de Seebensee, en dat moet je ook weer terug. Bovendien willen we ook nog naar beneden lopen vanaf het bergstation, dus deze route was lang genoeg. De familie Den Vloam zouden hun eigen plan trekken.

  Het was een mooie wandeling, maar zeker in het begin erg druk met andere wandelaars. Dat was jammer. Wat wel erg leuk was, was dat het nog steeds prima weer was, en de bewolking totaal instortte. Bijna aan het einde van de heenreis kwamen we de Seeben Alm tegen, en daar hebben we even wat gedronken. We moesten nog 150 meter stijgen om bij de Seebensee te komen, maar toen we net wilden vertrekken groeide er een enorme CB boven ons. En met de onweerswaarschuwing in ons achterhoofd, leek het ons niet verstandig om nog verder te gaan, maar om terug te gaan. We zijn over de bergweg weer terug gelopen naar het bergstation van de lift, en inmiddels was de hele CB overgewaaid. Even sanitair relaxen in de Alm en toen zijn we naar beneden gelopen naar Ehrwald. Het was al weer rete-heet, en nadat we weer naar de kempif gereden waren zijn we onmiddellijk onder de tarp gaan zitten.

  We hebben de rest van de middag doorgebracht met relaxeren, slapie doen, drinken, pootje baden (en sommigen zelfs koppie onder) in de rivier naast de kempif, lezen, plastic zeil uitspoelen in de rivier (bladluizenschijtplakzooi er af halen) en uiteindelijk natuurlijk weer de onvermijdelijke bier en droge worst 🙂

  Vanavond aan we zelf koken, en Miep en Jappie hebben even boodschappen gedaan. Het wordt vanavond Tortelinni met salade met tonijn met olijven met nog veul meer… Lekkert!

  Update: Terwijl we de maaltijd nu in mekaar draaien, komt Den Vloam aanzetten met een grote bak koude pasta salade… Wij bewaren de Tortelini dus tot morgen… Top!

  Update: En inmiddels is het ook gaan onweren rechts naast ons, maar hopelijk gaat dat weer langs ons heen 😉
  Update: Verrassing: Benjamin komt de kempif op lopen… Gezellig
  Update: Allemaal onweer voor- en naast ons, maar bij ons een spat!

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 19:43

One Response to “Wandelen boven Ehrwald”

 1. HappyFace Says:

  gelukkkig geen update over -tig parapenters in een mooie bel…
  van het weekend m’n reserve maar us luchten 🙂

Leave a Reply