september 2012
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 05sep
  Annie en Stefke onderweg naar Annecy

  Annie en Stefke onderweg naar Annecy

  Vanaf volgende week maandag doen heel veel Laffe teckels een SIV (zekerheidstraining) in Annecy. Daarbij zoek je de grenzen op van je paraglider, en verricht je allerlei bijzondere manoeuvres. Hierdoor wordt je een betere piloot, ook in geval van een noodsituatie. Sommigen hebben er zin in; en sommigen zien er tegen op als een berg. Het kan er namelijk heftig aan toe gaan, omdat je soms zelfs het scherm helemaal stopt, zodat het niet meer vliegt (full stall), of een heftige manoeuvre doet waarbij je veel G-krachten te verwerken krijgt (bjv. de steilspiraal). Veel Teckels gaan al eerder naar Annecy, en sommigen zitten er al anderhalve week (Zoals Gerard en Marianne). Annie en ik zijn gistermiddag vertrokken, en hier het verslag van de afgelopen 2 dagen

  Gistermiddag om 14:00 hebben Annie en ik de kempert aangetrapt en zijn we vertrokken. We gaan het in 2 etappes doen, en we zoeken ergens in zuid Duitsland een kempif op. De reis verliep prima, en we hadden een kemperplaats gevonden in het kemper-plaats-boek 30 km. boven Basel, dus dat leek ons wel wat. Na 7 uurtjes sturen kwamen we aan bij bad Bellingen; een soort wellness- en kuuroord, en daar zat dus ook een kemperplaats bij. We hebben ‘s avonds nog even een paar potjes ge-yahtzee’ t, en toen vielen de luikjes bijna dicht dus zijn we noar bedde goan…

  Vanmorgen zijn we om 8:10 opgestaan en na een lekker ontbijtje zijn we weer vertrokken voor de 2e etappe. We hoeven nog maar 350 km. dus we hopen er over 3 ½ uur te zijn. De reis ging wederom prima en toen we voor de tolpoortjes in frankrijk stonden stond Daan achter ons… Hoe toevallig! Om 12:30 kwamen we aan op camping La Nubliere. Even de plek van Marianne en Gerard opgezocht en na een belletje kwam ze der al aan fietsen. Wilma is er ook al en Gerard en Wilma zaten boven op de start bij Montmin. Toevalligerwijs zijn Geert, HJ, Jochem en Tjitske er ook, maar die zitten in Marlens.

  Overigens zitten Gerard en Marianne hier al anderhalve week, en hun weblog is te zien op www.mooidomdoen.nl. We gaan het (vandaag) qua weblog weer net zo doen als vorige week: ik doe de foto’s en Gerard het verhaal. Maar daar zal ook wel wat in gevarieerd worden. Hier is de weblog van Gerard van de rest van vandaag:

  Opnieuw hebben we hetzelfde weer als gisteren. Een lekker temperatuurtje van ca. 20 gr. C. en GEEN REGEN. Vandaag gaan we om 12 uur omhoog naar de Forclaz met een navette. Dit is een shuttledienst van de landing naar de startplek en kost niet duur, slechts 6 euries. Ik zeg, daar kan je zelf niet voor rijden. Maar nu eerst even een lekker bakkie vers gezette koffie wegwerken, wat aan mijn glijgetal doen en dan brengt Marianne ons naar de landing van Doussard waar de navette vertrekt. We zijn de eersten na een stief kwartiertje wachten komt het bussie er al aan. Om klokslag 5 over 12 vertrekken en we worden na 20 minuten keurig afgeleverd bij de startplek. Geert en HJ zijn al boven, waar het behalve mistig ook nog eens behoorlijk fris is. We hebben een uurtje rondgelummeld en zijn uiteindelijk maar gestart. Want het bleef erg mistig en koud en het leek er niet op dat het beter zou gaan worden. Wilma en ik zijn zoals gewoonlijk keurig weggestart en niet veel later Geert en HJ ook. Ik startte net op het moment dat er weer een wolk voor de start langskwam, met als gevolg dat ik even letterlijk geen hand meer voor mijn ogen zag (zie de foto’ s). Helaas was het niet mogelijk om boven te blijven en al snel stonden we weer op de vaste grond van Doussard.

  Inmiddels waren Daniel en Jeffrey & Anita ook al gearriveerd en op de kempif was het een gezellig weerzien. Jeffrey had met z’ n nieuwe telelens een foto van mij gemaakt toen ik  over de kempif vloog. Maar al snel kreeg ik weer vliegjeuk en ben samen met Wilma weer naar boven gebracht voor een tandemvlucht. Daniel en Jeffrey wilden wel mee en met z’ n 4-en zijn we met de Skoda naar boven gegaan. Op de start was het erg druk en er stond een stevige wind. Na wat aftasten en afwachten heb ik het besluit genomen om toch maar te starten, voordat het helemaal niet meer kon. Met behulp van Daniel zijn we prima weggekomen en Jeffrey heeft met z’ n toeter prachtige foto’s gemaakt. Mannen, bedankt nog! De vlucht was erg vreemd, want ondanks de wolken en harde noordwind ging het overal makkelijk omhoog. Uiteindelijk zijn we met wat trucjes naar beneden gegaan en hebben we half uurtje gevlogen. Het was erg leuk en gaan het zeker nog een keer doen. We zijn weer opgepikt door DaniÎl en Jeffrey en terug gegaan naar de kempif, waar inmiddels Jan & Lieneke hun tent hadden neergepland. Het wordt steeds gezelliger.

  Na wat geouwehoer, gelach, gelal en plezier hebben we pizza’ s besteld. Tegen de avond bereikte ons het bizarre bericht dat er vlak bij ons (3 km) vandaan in het plaatsje Chevaline een gruwelijk misdrijf heeft plaatsgevonden vanmiddag. Dit verklaarde de enorme hoeveelheid politieauto’ s en de helicopter die de hele middag al te horen en te zien waren. Er zijn nl. 4 doden gevonden. In een auto zijn 2 doodgeschoten vrouwen en een man gevonden met daar vlak bij een doodgeschoten fietser. Ook is er een zwaar gewond neergeschoten 7 jarig meisje gevonden. Vreselijk! We zullen de ware toedracht ooit nog wel eens horen.

  Na het eten kwamen Jeroen en Annemarie nog buurten. Dit is een bekend stel van o.a. uit Greifenburg en ze zitten op de kempif naast de onze, Du Lac Bleu. Met elkaar hebben we de dag toch maar vrolijk afgesloten. Annemarie gaat vandaag een duovlucht doen met een delta. Erg spannend en we zijn dan ook benieuwd hoe ze het als schermvliegster gaat ervaren. Morgen gaat het volgens de verwachtingen een mooie dag worden, dus als het even lukt willen we gaan vliegen vanaf Entrevernes. Dit is een leuke vliegplek vlak bij de kempif. Maar morgenochtend eerst maar eens kijken hoe de weersomstandigheden zijn.

  Cheerio, Sjeeraar

  Klik HIER veur heul veul foto’ s en de foto’s van Jeeraar staan p zijn webloggert, en HIER is de rechtstreekse link daarvan…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 11:10

4 Responses to “Laffe Teckels naar Annecy voor een Parapente Zekerheidstraining”

 1. HappyFace Says:

  Klinkt gezellig !!!
  Tot morgen 🙂

 2. K@@tje Says:

  Goede reis en veel plezier in Annecy! Wij vertrekken richting Greifenburg. 🙂

 3. PieterO Says:

  Maak het mooie weer niet op… ik kom er aan…

 4. Judith Says:

  Heerlijk jongens! Lekker genieten daar! Ik zal aan jullie denken a.s. maandag!
  Poel jor resurve! (liever niet) 😉 xxx

Leave a Reply