september 2012
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 06sep
  Alternatief om mee te gaan als passagier

  Alternatief om mee te gaan als passagier

  Jeeraar verteld: Helaas zagen we na het openen van de gordijnen dat er veel bewolking was. Dus maar even een rustig dagje er van maken. Na het ontbijt en de koffie verdween de bewolking langzaamaan en wilden Wilma, Daan en Anita grondoefeningen gaan doen. Helaas was de landing op Doussard gesloten, omdat er opnames voor een Franse speelfilm bezig waren op de landing. Maar op een ander tijdelijk landingsveld kon er naar hartelust geoefend worden.

  Anita en Jeffrey zijn op de fiets gegaan en Jeffrey heeft z’ n toeter meegenomen om mooie ploatties te schieten. Ook de militairen waren op het veld aan het oefenen en de vele schermen gaven een leuk schouwspel. Marianne en ik zijn uiteindelijk naar de filmset gegaan om eens te kijken hoe zoiets nou te werk gaat. Annemarie was ook aanwezig en ze was helemaal opgewonden, want ze had net een duovlucht gemaakt met een delta en dat was een geweldige ervaring.

  Na verloop van tijd kwam de rest ook en al snel werd besloten te gaan vliegen, want de omstandigheden zagen er inmiddels prima uit. In zowel de navette als met het busje van Geert zijn we met de hele ploeg naar boven gegaan. Op de start was het gezellig druk en binnen afzienbare tijd waren we allemaal aan het vliegen. We zijn lekker hoog boven de start geweest en na een stief uurtje vliegen besloot ik om de oversteek naar Plainfait te maken, in de hoop daar nog wat hoogte te kunnen pakken. Jan en Geert zijn achter me aangekomen en na wat gekrabbel tegen de flanken van de Dentes de Lanfon moesten we helaas landen op Plain Fait. Leuk detail, Geert Jan en ik vliegen alle 3 aan een Ozone Swift M. Dus de foto met zelfontspanner van de Swift-boys was dan ook een logisch gevolg. De rest is gewoon op Doussard geland en naar de kempif gegaan.

  Na het vliegen ben ik met Geert en Jochum – die ergens anders was geland – naar de Forclaz gereden om Geert naar zijn auto te brengen. ‘s Avonds hebben we lekker gekookt en na het bekende borreltje zijn we tegen middernacht in ons mandje gekropen. Morgen wordt een drukke dag, want dan komt een groot deel van de roedel aan op de kempif. Het wordt steeds gezelliger.

  HIER de foto’s (als ze er nog niet zijn: effe w88.. Is nog aan het uploaden…)

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 11:23

Leave a Reply