september 2012
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 08sep
  Stefke airborne op Planfait

  Stefke airborne op Planfait

  Stefke doet verslag.
  Brrrrr…. Vandaag is het dus 8 september… En dat is eigenlijk de “no-flying-day”… Want 8 september 2007 heeft Jappie een pittige enkelbreuk opgelopen in St.Vincent les forts, en 8 september 2009 lag ik bijna aan de verkeerde kant van het gras door een crash in Greifenburg… Maar goed, we zijn niet bijgelovig, dus der gaat gewoon gevlogen worden vandaag. Ik heb echter wel de ochtendvlucht vanaf Entrevernes laten schieten, want we waren laat vandaag, en Annie en ik willen ons niet haasten. Gerard heeft wat last van de rug en moet (net als ik) nog 2 dagen weblog doen, dus die blijft ook op de kempif. de rest van de vliegerts is rond tienen omhoog gegaan. Jacqueline gaat ook mee, want die wil mooie plaatjes schieten (dientengevolge hebben we dus ook heul veul foto’s).

  We waren net zoals vorig jaar weer trendsetters voor Entrevernes, want doordat wij gisteren zo mooi gevlogen hadden daar, was het er vandaag een stuk drukker. Maar alles ging prima, en doordat men elkaar hielp met uitleggen en zo, kon er vlot achter elkaar weggestart worden. Jasper had zich nét nadat ie airborne was nog wel even bedacht, en ging met z’n reet door de bosjes, waardoor ie weer aan de grond stond en hij daarna aan het macremeëen moest om z’n scherm weer uit de bosjes te krijgen. Sommigen zakten redelijk snel uit, en anderen konden anderhalf uur boven blijven.

  Tussen de middag hebben we even gelunched, en daarna zijn we met de hele bups maar eens naar Planfait gegaan. Daar bleven ze aardig hangen, maar het was er wel smoordruk. Ik was als professionele winddummy weer haantje de voorste natuurlijk en startte als eerste weg. Zoals verwacht waren er weer flink wat van die idioten die de voorrangsregels aan hun laars lapten, dus na een keer of wat langs de riggel gesoard te hebben hield ik het voor gezien. Er waren geen bellen die je mee konden nemen naar de “Tandjes” (Dents du Lanfon), dus ben ik geland. Ik moest toch nog naar de parapentshop want ik wil een open helm kopen. Helaas was daar niets want op mijn enorme harzes pastte.

  Ik ben dus maar op het terras gaan zitten met een biertje, en heb de andere Laffe Teckels 1 voor 1 zien starten. De één vond de drukte minder erg dan de andere, dus de vliegtijden varieerden nogal. Uiteindelijk heeft iedereen lekker gevlogen en nadat we met z’n allen wat gedronken- en de auto’s weer opgehaald hadden , zijn we weer richting de kempif gereden. Ik heb nog even in een andere parapentshop gekeken of ze daar misschien een helm hadden die passte, maar helaas… De eigenaresse laat nog wel even een XXL helmpje komen, dus maandagmiddag ga ik nog even terug.

  Eenmaal terug op de kempif hebben we weer lekker gerelaxeerd met een drankje, en een hapje, en sommigen hebben nog even gezwommen. Theo, Hilda en Finn zijn trouwens ook gearriveerd, en die staan in een hutje vlak bij ons. ‘s Avonds was het weer bere-gezellig en we hebben tot een uur of 12 s’ avonds gezellig geouwehoerd en gelachen.

  HIER de foto’s van vandaag.

  ps: sorry dat er vertraging in de weblogs zit, maar we hebben het ook zó druk! 😉 Maar wees gerust: uiteindelijk komen alle dagen met foto’s er op e staan hoor…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 19:18

2 Responses to ““No-flying-day” genegeerd…”

 1. Den Vlaom Says:

  WE WANT MORE!! WE WANT MORE !!

 2. Gerda Luurssen Says:

  Weer heel erg bedankt voor de up-date, maar wordt mijn geduld eindelijk beloond met een foto van mijn dierbare familie als laatste foto, zit er boven het hoofd van Finn een irritante lamp te schijnen……..
  Hou mij erg aanbevolen voor een betere foto.
  Groetjes aan mijn familie.

Leave a Reply