september 2012
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 09sep
  Laffe Teckels op Montmin

  Laffe Teckels op Montmin

  Sjeeraar tiept vandaag:
  Na het badderen ben ik broodjes gaan halen bij de kempif-winkel. En daar stond Theun-Atse al te wachten. Hij is gisteren om 23:00 uur vertrokken en heeft vannacht in z’ n auto overnacht. Nu moet hij z’ n tent opzetten en vanmiddag kan hij mooi met ons mee vliegen. Vandaag is de laatste dag dat we normaal kunnen vliegen. Morgen begint de ZHT (zekerheidstrainng) en vandaag hopen we op een leuke duurvlucht.

  Na het ontbijt gaan we met de hele groep, behalve Dirk, Jorden en Jasper weer naar Entrevernes. Op de kempif hebben we de grote auto-wisseltruc gedaan en nadat we de auto van Theo bij de landing hadden neergezet zijn we naar de startplek gereden. Op de start was er niemand die direkt weg wilde, want gisteren was het immers ook niet zo’ n goede dag op Entrevernes. Maar Theo had erg veel vliegjeuk en besloot om te vertrekken. Toen hij weer op starthoogte langskwam, besloot ik om ook maar te gaan. Dus snel m’ n spullen klaargemaakt en hup achter Theo aan. Direkt na mijn start zag ik Theo boven mij vliegen, wat  erg positief leek. Helaas kon ik geen enkele manier vinden om boven te blijven en stond al na 15 minuten weer met beide maatjes 46 op de grond. En dat gold voor iedereen die na mij startte, behalve Theo. Hij bleef maar vliegen. Nadat wij met 4 man de auto’ s gingen halen die nog boven stonden, zat Theo inmiddels al boven de top. Maar dat vond hij genoeg en hij besloot om te gaan landen. Harry deed het ook goed en zat lekker te thermieken bij Theo.

  ‘s Middags zijn we met eigen auto’ s naar de Forclaz gegaan. Dit lijkt heel luxe, maar als je de auto geparkeerd hebt moet je nog zo’ n 20 minuten lopen. En de weg is errug steil, op sommige plekken zelfs 20%. En dat met ca. 20 kg op je rug. Boven was het megadruk en het was echt zoeken naar een plaatsje. Na wat relaxeren begon Jeffrey vliegjeuk te krijgen en is als eerste van ons weggestart. Omdat het erg druk was besloot ik om iedereen van onze groep te helpen met starten. Met als gevolg dat ik als laatste wegging. Helaas waren er wat wolken voor de zon gekropen met als gevolg dat de thermiek in  één keer inkakte. Ik kon dus na mijn start geen hoogte pakken en moest al snel naar de landing. Er waren al een paar Teckels op het veld bij de kempif geland en dat leek mij ook wel wat. Dus zo gezegd, zo gedaan. Het was een makkie om daar te landen en ook erg leuk. Eigenlijk is deze landing bestemd voor de piloten die een ZHT doen, maar goed, dat zijn wij vanaf morgen eigenlijk ook. Dus is het geoorloofd dat wij hier landen.

  Deze week koken we samen met Jan & Lieneke, maar omdat het zondag is konden we geen boodschappen doen. Dus met nog een stel anderen zijn we uit eten geweest bij asperge Romantica bij de kempif. Gezien de ervaring die Marianne en ik hier hadden, was ik een beetje sceptisch om hier te gaan eten. Maar goed, er was verder niets open en wat moet je dan als je honger hebt? Gezien de woekerprijzen die hier gerekend worden heeft bijna iedereen een pizza besteld. Gelukkig was het eten zo klaar en werden we allemaal tegelijk bediend. Uiteindelijk was het eten best binnen te houden en hebben we koffie gedronken bij de tent/keruven/kemper. Iedereen zocht als snel het mandje op, want morgen moeten we erg vroeg op. Vandaag was een ontspannen dag en dat zal vanaf morgen wel anders zijn. Maar dat zien we morgen dan weer.

  Cheerio, Sjeeraar

  De foto’ s van toujour

  Posted by Sjeeraar @ 22:51

Leave a Reply