september 2012
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 10sep
  "I'm sexy and I know it!"...

  "I'm sexy and I know it!"...

  Jeeraar heeft weer inspiraazie:
  Vanochtend om half 7 kraaide de kunsthaan, want vandaag is DE dag! De ZHT 2012 gaat beginnen. Ik doe de deur van de keruven open en zie dat ik niet de eerste ben. Daniël zit al voor z’ n tentje en ook Annie is al aktief. Maar verder is het nog erg rustig. Al snel hoor ik her en der ritsen en menig slaperige harses verschijnt op het toneel. Daniël en Annie gaan om 7 uur naar de kempifwinkel om voor alle Teckels brokjes te halen. Tegen half 8 zijn 20 Teckels actief met ontbijt, het prepareren van de vlieguitrusting of om voor de derde keer naar het toilet te gaan.

  Tegen 10 voor 8 loopt de complete roedel naar de uitgang van de kempif waar de busjes van Flyeo (Vlaai-Leo) ons oppikken. Bij de prachtige winkel van Vlaai-Leo worden er 2 groepen gevormt en wordt gecontroleerd of de reserveschermen op de juiste manier zijn gemonteerd in het harnas. Vervolgens is per groep een briefing en tegen 10 uur vertrekken we in 2 busjes naar de startplaats van Col de la Forclaz. In ons busje is het opvallend… druk. Ik denk dat iedereen opgewonden is en een aantal met name nerveus. Na een ritje van 20 minuten komen we aan op de startplek. Hier worden we opgevangen door Jim, de startleider van Vlaai-Leo die ons nog wat extra instructies geeft. Met totaal 14 vliegende Laffe Teckels staan we uiteindelijk in een rij om te starten. We hebben 2 groepen, de groep Anthony en de groep Cyril, waar ik in zit. We starten om de beurt en het feest kan beginnen. Vanaf nu is het de ieder voor zich.

  De hele dag dag door tuimelen alle Laffe Teckels uit de lucht en landen op het landingsveld bij de kempif. Iedereen is erg enthousiast en opgewonden van hun vluchten. Ik kan proberen te omschrijven wat de belevenissen zijn, maar foto’ s zeggen meer dan woorden. En die zijn er genoeg gemaakt. We hebben ons eigen mamarazzi-team bij ons. Jacqueline en Marianne hebben de hele dag van iedereen foto’ s gemaakt vanaf het strand. Marianne is zelfs vanochtend meegegaan naar Vlaai-Leo om foto’ s te maken. Top, en bedankt dames!

  Na het vliegen hebben we een de-briefing gehad en de video bekeken van de vluchen van vandaag. Voor sommigen was dit een openbaring en voor anderen een teleurstelling. Maar het was een geslaagde eerste ZHT dag. Pieter en Harry hebben vandaag ook gevlogen, ‘s ochtends op Entrevernes en ‘s middags ook op de Forclaz. We zijn ze daar nog tegengekomen, evenals Jochum. Pieter heeft een nieuw scherm (Swing Arcus 7) en kon deze vandaag mooi even testen.

  Op de kempif hebben we allemaal gekookt en na het eten gingen we natuurlijk de foto’ s bekijken. Morgenochtend kunnnen we waarschijnlijk wel vliegen, maar vanaf morgenmiddag ziet het er wat somber uit met de weersverwachting. We wachten het af en zijn nu nog aan het nagenieten van vandaag.

  Cheerio, Sjeeraar

  De honderden foto’ s (en dan is er al en zware selectieprocedure overheen gegaan 🙂  )

  Posted by Sjeeraar @ 22:03

4 Responses to “Dag 1: de spanning en ontlading”

 1. Den Vlaom Says:

  WOW, wat een stoere foro’s.
  Zet hem op Teckels en geniet ervan!!

 2. Den Vlaom Says:

  Een foro is dus een foto van rotaties, dus..
  Voor degene die dat nog niet wisten, dus…

 3. Juutje Says:

  Wauw, goed gedaan mannen! En Dames! Op sommige foto’s was de piloot gewoon in z’n scherm verdwenen! SCARY!! Nou, gelukkig is alles weer goed gegaan! En allemaal weer een ervaring rijker! Op naar de volgende leerzame dag! Succes allemaal!
  x Juut

 4. Marc Says:

  Doe Adrian Lang (Ado voor vrienden) de groeten van mij!
  Ik heb hem en zijn gezin ontmoet in Manilla, Australië, bij het XC-camp van Godfrey Wenness.

  Lachen man, om hem zo weer te zien 😀

Leave a Reply