september 2012
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 11sep
  Jan met een full-stall

  Jan met een full-stall

  Ik (Annie) heb me vrijwillig opgegeven om de weblog te schrijven…..
  We konden vandaag een half uurtje later opstaan, dus tegen 7 uur ging de wekker. Pff het was nog vroeg genoeg.. Na het dagelijkse ochtendritueel stonden we braaf tegen half 9 te wachten op de busjes. Het was half bewolkt en de verwachting was dat we harde zuidwind kregen en tegen de avond regen. Dus na de briefing in de school van Flyeo, gauw naar boven voor de eerste vlucht.

  Op de start was er af en toe rug-wind, maar volgens onze startleider Jim, was dit geen enkel probleem. Al gauw gingen de eersten van de beide groepen eruit en Jim had gelijk, allemaal mooie voorwaartse starts van de Teckeltjes. We hebben weer van alles gedaan zoals, één kant van het scherm inklappen en aan dezelfde kant doordraaien, zodat je in een snelle autorotatie komt en achteruit vliegt. Grote oren met speed en schommelen, frontstall, steilspiraal en fullstall. Onze “aanloper Canadees” moest nog zijn reservescherm trekken, omdat hij na allerlei acrobatische toeren zijn scherm niet meer vliegend kon krijgen. Ook hadden we een Teckel die heel graag in het water wou landen bij het strand 😉 We konden vandaag toch nog 3 vluchten maken en we hebben weer heel veel geleerd. Ik heb zelfs de steilspiraal gedaan! Vond het heftig en ook de inklapper met autorotatie was best heftig.

  Het weer viel eigenlijk vandaag best mee, we hadden uiteindelijk toch nog een zonnige dag en die harde zuidwind is pas later gekomen. Rond een uur of 5 kwam er steeds meer bewolking en toen iedereen ging koken begon het te regenen.

  Het is nu inmiddels 21:00 uur en de meeste Teckels zitten in de party-tent. Daan, Wilma en Ruud zijn ergens gaan eten in een restaurant en wij (Jef en An) hebben sla met nudels gegeten. Het regent nog steeds en voor morgen is de weersverwachting ook niet al te best. Donderdag gaan we verder met de ZHT. Morgen kunnen we dus heerlijk uitslapen en verder zien we wel wat de dag ons brengt.

  Tot morgen!

  De foto’ s van vandaag

  Posted by Sjeeraar @ 22:09

2 Responses to “Dag 2: steilspiraal, wingovers en fullstall”

 1. nathalie Says:

  Wauw indrukwekkende foto’s hoor.
  Ik hoop dat jullie vandaag goed weer hebben voor de volgende zht dag.
  Succes teckeltjes.
  Dikke knuf
  nath

 2. Rene vd H Says:

  Spannend genoeg allemaal zo te zien.
  Iedereen de groeten daar en stay safe.

  Tot ziens.

Leave a Reply