september 2012
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 14sep
  "Happe noar de boas??!!"

  "Happe noar de boas??!!"

  Annie doet verslag:
  De laatste dag van de vakantie en we konden heerlijk uitslapen, tussen 9 en 10 uur rolde iedereen z’n mandje uit (op uitzonderingen na, die altijd vroeg zijn). De lucht was strakblauw en heel helder, het beloofde een mooie zonnige dag te worden. Na een lekker ontbijtje met stokbrood, croissantje en eitje, begon het sommigen toch te kriebelen. Er was nog weinig wind, dus al gauw verdwenen de eersten naar de startplek “Entrevernes”. Theo, Hilda en Finn zijn naar een Kasteel geweest en naar Annecy.

  En als er een paar gaan, komen de meesten van de roedel er toch achteraan 😉 De niet-vliegers bleven achter op de camping, waarvan Jacqueline op de skeelers een rondje meer Annecy ging doen (super sportief!). Ook Jorden en Dirk/Jantine  en Pieter gingen niet vliegen, want die waren al druk met opruimen en tent afbreken. Jorden heeft altijd een halve dag nodig om zijn bungalow te poetsen en mooi op te vouwen 😉 Ze zijn in de loop van de dag naar huis gegaan…. Het teckel-kamp loopt langzaam leeg (snik)

  Op de startplek gekomen, was de wind af en toe van voren, soms cross en variabel. Dit betekende dat er al goede bellen langs kwamen. De eersten die startten, konden gelijk goed boven blijven, maar het was best turbulent in de lucht. Al gauw bleek dat dit door de meesten van ons, niet als prettig werd  ervaren…. Het was ook best een lastig om netjes op de landing te komen, want steeds ging het weer omhoog. Jef en Harry zijn als enige op het veldje bij onze camping geland. Jef had het ook na 40 minuten wel gezien. Hij vloog trouwens met de ouwe Mistral 4 van Pieter, zodat Wouter de Arcus 6 kon proberen. De rest van de dag zou de wind alleen maar toenemen, dus voor de meesten van ons was dit de laatste vlucht van de vakantie. Terug op de camping werd er al druk schoongemaakt en opgeruimd door Marianne en Jef. Luifel van de voortent, de Teckel-partytent etc. Marianne en Gé hadden toch bedacht, om zaterdag in één keer naar huis te rijden, heel verstandig want het was veel te mooi weer vandaag. De rest van de middag stond in het teken van opruimen, schoonmaken, in de zon zitten, bier drinken, chips eten.. kortom lekker chillen.

  Lieneke, Jasper, Tjitske en ik hebben ‘s middags nog een mooie wandeling gemaakt boven de startplek Col de la Forclaz, we hadden op het hoogste puntje een prachtig uitzicht over het hele meer en toen we weer terugkwamen bij de startplek hebben gekeken naar een mooie “show” van een groepje “acro”-vliegerts. Waaronder Jim , onze “steun en toeverlaat” tijdens de ZHT op de startplek 😉 Het was een prachtig gezicht, hoe deze lui vliegen.. Alsof het niets is. En na de ZHT, weten wij wel beter…  Het was de ene Helikopter, na de ander Tumbling en mooie wingovers, dan weer landen op de startplek, want in het dal blies de wind inmiddels wel windkrachtje 6. We konden boven de schuimkoppen op het water zien. Bij de winkeltjes op de col, heeft Jasper ons nog even op een heerlijk ijsje getrakteerd. Dit was op zich al een hele slapstick: we konden uit verschillende soorten ijs kiezen, het baasje van het terras schreef dit op en wij gingen zitten, lekker in de zon aan een tafeltje. Eerst werd de ijslepel opgehaald, toen ging zijn schortje om en ging hij op zijn dooie akkertje het eerste ijsje scheppen, die gelijk fout ging met de smaken…. Mochten we wel zo hebben en ging hij opnieuw… Uiteindelijk hadden ieder zijn ijsje, maar de helft klopte niet. Het was het allemaal wel waard, met deze show van het baasje.

  Toen we terug kwamen op de camping waren, er toch een aantal van ons net naar boven vertrokken, omdat die zin hadden in een avondvluchtje. Het was inmiddels 6 uur en de wind was aardig geluwd. Wouter en Jacky waren zo vriendelijk om de auto’s heen en terug te rijden, zodat Wilma, Daan, TA, Jan, Theo nog even lekker konden vliegen. Tegen half 8 kwam de laatste binnen op het landingsveldje van “onze” camping. De rest van de teckels heeft dit heel gezellig aanschouwd, sommigen met enige jaloezie…….   😉

  Hierna hebben we met z’n allen patat gehaald, sla gemaakt, Jef heeft nog de vis van Dirk gebakken en er waren knakworsten… Dit werd een hele snelle schranspartij, want het was al behoorlijk koud buiten (en iedereen had natuurlijk al behoorlijk trek) De rest van de avond was: thee/koffie drinken, rest van de drank opmaken, foto’s van vandaag bekijken, sterke verhalen vertellen en aanhoren.. en…kou kleumen. Tegen 11 uur ging geleidelijk iedereen naar zijn mandje, alvast afscheid genomen van Gé en Marianne, want die vertrekken morgen al vroeg, en dan is er vast nog niemand op….  Nou, dit was het voor vandaag. Morgen vertrekt de rest vd roedel (op Daan, Wilma en TA na).

  HIER weer de foto’s

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 10:37

2 Responses to “Mooie ochtend- en avondvlucht”

 1. PieterO Says:

  Ik zie een mooie foto van mijn scherm die zo op marktplaats kan. Bedankt, dat scheelt weer zoeken… 🙂

 2. Jeffrey Says:

  Hmmm…Volgens mij is die van Wilma, maar dat maakt niet uit natuurlijk 🙂
  Ik heb jouw scherm keurig cel-op-cel opgevouwen, maar dat was wel lastig met al die kreukels 😉
  Latex!

Leave a Reply