oktober 2012
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 01okt
  Dirk en Jeffrey door de wolkenflarden

  Dirk en Jeffrey door de wolkenflarden

  Helaas… Vanmorgen bij het opstaan nog steeds schubbe-weer… Tenminste, het is zwaar bewolkt en af en toe miezert het wat. Na het ontbijt hebben we toch maar de boel in de busjes geladen en hopen we een vluchtje te kunnen maken voordat vanmiddag de regen weer begint. Een aantal mensen gelooft het echter wel, en gaat wat anders doen, zoals wandelen, fietsen, of sightseëen… Jappie en Daan hebben er ook weinig vertrouwen in, want zij gaan wel mee, maar zonder pakzak…

  In de mist zijn we de Pordoipas over gegaan, en richting de Pordol startplek. Daar was een heul licht up-windje vanaf de westelijke startkant, en het regende niet, dus ik (Jeffrey) ben gaan uitpakken. Dirk wil uiteraard ook een Dolomieten vliegert worden, dus die gaat ook vliegen. Helaas was het upwindje weg, en moest ik hard rennen om airborn te raken, maar dat ging prima. Dirk startte vlak achter mij aan, en ook de rest van de Airtimers met vliegaspiraties starten na verloop van tijd weg.

  Het was natuurlijk heerlijk laminaire lucht en je vloog mooi door de wolkenflarden heen. Ik heb nog lekker ge-wing-overd en na 9 minuten stond ik weer aan de grond. gelukkig lagen er nauwelijks schapendrollen, en dat is wel eens anders geweest. Nadat we ingepakt hadden en de rest ook geland was, zijn we met de grote lift de Rodella opgegaan. Het zou gaan regenen begin van de middag, maar voorlopig was het nog droog, en er kwam zelfs af en toe een waterig zonnetje om de hoek kijken. Boven aangekomen zaten we op de rand van de wolkenbasis, maar de startplek onder de lift door was vrij, dus daar gingen we naartoe. Tijdens het uitpakken hebben we nog wat miezerregen gehad, maar toen dat weg was zijn we gauw weggestart, en was het leuk vliegen langs de rotswanden bij het neusje links naast de liftkabels. Dus eigenlijk hebben we onverwacht nog 2 leuke vluchtjes kunnen maken.

  Barry, Jappie en Daan hadden zich in de tussentijd te buiten gedaan aan koffie en apfelstrudel op het terras in Canazei, en Daan was net op tijd terug om onze landingen te filmen. Daarna de boel weer in de busjes, en met z’n allen weer naar het terras voor koffie en…. apfelstrudel. Voor Barry dus de 2e vandaag 🙂 En we hebben heul vel mazzel gehad, want eenmaal aangekomen op het (overdekte) terras, begon het écht te gieten… Na de Strudel en koffie zijn we terug gegaan naar het hotel, en hebben we de Mac aangesloten op de flatscreen die hier hangt, en hebben we de zojuist gemaakte filmpjes bekeken, en weer wat SIV filmpjes (ja-ja… We krijgen er geen genoeg van!) En op speciaal verzoek van Wytse hebben we ook Wilma’s capriolen uitgebreid bekeken, en Wytse en Brigit waren enorm onder de indruk! (evenals de overige hotelgasten die toevallig ook in de zaal zaten 🙂 ) Dus Wilma: Sjappoo!

  En ja, toen was het toch wel tijd geworden voor een fijn potje Pokeren! Pieter, Jappie, Daan, Barry en Ik streden voor de eerste prijs: Eeuwige roem! En Jappie was de uiteindelijke winnaar. We hebben toen nog een leuke one-man-show van Ricky Servais bekeken op groot scherm, en voila: het is al weer tijd voor het avondeten. Dat was ook weer prima te hachelen, en omdat bij het keuze-nagerecht ook apfelstrudel gekozen kon worden, hebben sommigen van ons 3 apfelstrudels verorbert vandaag…

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:22

2 Responses to “2 vluchtjes “gestolen”…”

 1. Annie Says:

  Volgens mij is Tjitske er ook…. toch stiekum meegegaan 😉

 2. Tjitske Says:

  Inderdaad, mooi scherm. I wish ……….
  (ik loop wat achter met kijken, omdat internet ons bijna een week in de steek heeft gelaten. )
  God wat is het daar toch mooi.

Leave a Reply