oktober 2012
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 02okt
  Dit was gisteren: Pieter, Brigit en Wytse hebben de Pordoi geslecht

  Dit was gisteren: Pieter, Brigit en Wytse hebben de Pordoi geslecht

  Vandaag al iets beter weer dan gisteren, maar nog steeds niet om over naar huis te schrijven. We zijn ‘s morgens eerst weer naar Prodol gegaan voor een ochtendvlucht. Ik was weer één van de eersten natuurlijk, en gelukkig stond er een prima up-windje, dus het starten ging makkelijk. Toen ik net airborne was voelde ik spetters, wat al gauw over ging in miezeren… Ik heb dat even doorgegeven via de porto, maar daar werd weinig sjoege aan gegeven… Gelukkig was de regen vooral rechts van het dal, en was het links droog.

  Iedereen is uiteindelijk goed weggestart, maar veel hadden gewoon dik regen onderweg. Op de landing was het gelukkig droog en scheen af en toe zelfs een waterig zonnetje. Daarna zijn we naar de startplek Col Rodella getogen, maar die zat helemaal in de wolken met wat miezerregen. Goed excuus om een lekker bakkie troost te halen in het restaurant. We waren niet de enigen die op dat idee gekomen waren, want het restaurant zal mutvol met wachtende paragliders. Ik heb toen gevraagd of ze voor ons nog plek hadden, en toen kregen we onze privé-stube… Top!

  Kijk ze lachhuh die guppekoppen

  Kijk ze lachhuh die guppekoppen

  Na een poosje zijn we wat startplekken gaan verkennen en op een gegeven moment kwam het sein om te gaan lopen naar de startplek onder de lift door. Dat is een pittige afdaling, omdat het door de regen spekglad is geworden, en hier en daar best steil. Gelukkig is niemand naar beneden gelazerd, en al spoedig vertrok de eerste (ik dus). En k had daar weer mazzel mee, want ik heb lekker kunnen vliegen, en bleef behoorlijk op hoogte bij het neusje rechts onder de antennes. Na mij is Pieter nog gestart, en toen kwam er weer een “cloud from hell” die de boel weer verstierde… Ik ben weggestoken richting Canazei, en de startplek zat weer in de wolken en regen… Behoorlijk regen zelfs.

  Ik ben op een gegeven moment maar oren gaan trekken en heb m’n speed ingetrapt, want de regen kwam toch wel erg snel dichterbij. Ik ben droog geland, maar al gauw begon het te spetteren. Pieter en ik hebben elkaar geholpen met opvouwen, en zijn toen gevlucht onder een paar grote bomen, waar het helemaal droog was. We hebben daar een tijd gezeten, totdat het regenen ophield en blauwe lucht verscheen. Het weer is nadien veel beter geworden en de zon had nog best veel kracht. Dit is de weersverbetering die voorspeld was, en dat bied goede hoop voor de rest van de week.

  Iedereen kon boven inmiddels wegstarten en na een leuke vlucht lekker droog landen in het zonnetje. Daarna wilden de meesten nog een keer, want het werd echt thermisch. Daan, Pieter, Jappie en ik (Jeffrey) hadden er echter geen zin in, en zijn op het terras gaan zitten in Canazei. Heerlijk in het zonnetje met een biertje en een schaal chips. Top!

  Nadat iedereen gevlogen had en weer op de landing stond zijn we weer terug gegaan naar Arabba. Lekker even relaxen en/of douchen en daarna was het weer tijd om te gaan eten. En dat was ook weer heerlijk! Ik zit nu in het restaurant, en veel mensen gaan vanavond vroeg naar bed, want het was best intensief vandaag, en voor sommigen onder ons was het gister ook te laat geworden (en te gezellig 😉 )

  HIER de foto’s van vandaag

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:56

2 Responses to “De weersverbetering komt er aan!”

 1. Annie Says:

  Dirk zijn godenverzoek heeft toch schijnbaar geholpen 😉 Erg leuk dat commentaar bij de foto’s! hi,hi…

 2. wilma Says:

  Zit op mijn werk…! en doe natuurlijk ff de nagelriemcheck! Goed te horen dat ik zo goed op de film sta… Ik heb het retedruk dat begrijpen jullie wel.
  Have fun, na regen komt…yep, zonneschijn

  Groetjes
  Wilma

Leave a Reply