oktober 2012
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 05okt
  Bijna de hele groep van deze week

  Bijna de hele groep van deze week

  Vandaag is het weer heerlijk weer. We zijn vandaag naar Belvedere gegaan. Alle pakzakken zijn op de Pordoipas – naa het nuttigen van een bakkie koffie in het restaurant – in 1 busje gedouwd, en die is naar boven gereden door Bene. Willem had geen zin om te gaan lopen en is meegereden met het busje. De rest heeft de mooie wandeling omhoog gemaakt en genoten van het uitzicht onderweg. De Laffe Teckels hebben deze tocht vaker gemaakt, en zelfs MET pakzak in 40 cm. sneeuw!… Dat leidde er zelfs een keer toe dat Jappie z’n pakzak verloor bij het strikken der veters, en de pakzak helemaal naar beneden gerold is… (dat kun je HIER nalezen).

  Eenmaal aangekomen op de startplek was het een kwestie van wachten en bepalen van welke windrichting we gingen starten. Je kunt daar zuidwaarts starten (cliffstart) of westwaarts op de linkerkam (de weg er naar toe al een uitdaging voor sommigen) en anders rechts onder de lift op de piste westwaarts. We hebben een flinke tijd gewacht, en toen was mijn geduld op… Ik sta niet bekend om mijn geduld, dus ik dacht: als ik niet boven blijf vlieg ik gewoon naar Campitello en ga ik daar omhoog. Ik ben op de kam gestart, en zoals verwacht redde ik het niet. Maar ook de landing van Campitello redde ik niet, want ik ging niet harder dan 16 km. per uur vooruit… Ik ben dan ook geland langs de weg Canazei-Campitello. Daar heb ik ingepakt en ben naar Campitello gelopen. Arjen was ook uitgezakt en moest vanaf Alba naar Campitello lopen. Joop haalde de landing Campitello wel en wachtte daar op ons.

  We zijn met z’n driëen met de lift omhoog gegaan, en zijn daar in een pittige bries weggestart. Ik was zo maar boven de antennes, en na een half uurtje had ik dat wel gezien, en besloot richting Belvedere te vliegen. Halverwege zag ik dat ze vrij laag zaten daar, en ik besefte dat er niemand op de landing in Alba stond, en het dus lastig zou worden met vervoer als ik uit zou zakken. Halverwege ben ik dan ook aar omgekeerd en geland op Campitello. Joop en Arjen zijn wel naar Belvedere gevlogen en hebben de Pordoipas kunnen slechten en zijn in Arabba geland. Frank, Willem en Peter (geloof ik) ook.

  De resterende vliegerts hebben nog een mooi uurtje kunnen soaren bij Prodol/Belvedere, maar we kwamen niet hoog genoeg om naar Arabba te vliegen. Al met al was het dus een heerlijke vliegdag.

  ‘s Avonds hebben we nog alle filmpjes bekeken op groot scherm; een leuk potje gepokerd en een fijne borrel gedronken om de week af te sluiten. Sommigen vertrekken vanavond al richting Nederland, terwijl anderen morgen weg gaan (al- of niet na en vluchtje van Rodella), en weer anderen blijven gewoon nog een week… Iedereen bedankt voor de gezelligheid en wellicht tot een volgende keer! Groeten, Jeffrey.

  HIER weer heul veul foto’s van deze dag (ik had geen zin/tijd om te sorteren of te pimpen)

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:44

Leave a Reply