januari 2013
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 18jan

  Aangezien de aanmelding voor redacteuren van de website niet echt storm lopen, toch maar een verhaaltje van Rudi voor de vrijdag (18 januari)

  Rond een uur of 8 rijden Rudi en Bea richting Olaf waar ze even een bakkie doen en daarna een minuutje of tien voor negenen vertrekken. Via de route soleil en flink wat euro’s verder aan tol en de hoognodige litertjes euro loodvrij komen we erg voorspoedig rond half zeven aan in Albertville.

  Dat is ook de tussenstop van de roedel uut ‘t Noord-Oosten.  Zij zijn rond zeven uur vertrokken en zijn via Zwitserland gereden, aangezien het bijbehorende vignet nog op de vooruit zat geplakt! Alsof de duvel ermee heeft gespeeld, we komen in een tijdbestek van 10 minuten aan bij het fantastische hotel in Albertville.

  Daan en Juut zijn midden in de nacht vertrokken (kwart voor vier!) en overnachten in een hotel  in Lechere, 40 km vanaf Les Menuires. De roedel in Albertville gaat heerlijk onder gedempt TL licht dineren bij de lokale Döner/Kebab tent. Wonder boven wonder smaakt alles nog er goed!

  Na nog een borrel in de gesloten bar van het hotel gaat langzaam aan het licht uit en iedereen naar bed.

  ad jeffrey: we hebben geen mogelijkheid om te FTP ‘en (poort 21 zit dicht hier) dus geen massa’s foto’s… En zelfs uploaden via wordpress wil niet… Ik vrees dat de foto’s nakomen…

  En hier de weblog volgens Sjeeraar (die houd ook een weblog bij via www.mooidomdoen.nl):

  Gisteravond is Jan Vlaminkx (Den Vloam) bij ons gekomen, want hij rijdt met ons mee. Waarheen? Naar Les Menuires voor een onvergetelijke wintersportvakantie met de vriendengroep. Ilonka rijdt ook mee, maar we hebben haar vanochtend om 7 uur opgepikt. Met z’ n vieren zijn we zeer vlot naar Albertville gereden. Hier hebben we een hotel geboekt en ook Jan & Lieneke en Jeffrey & Anita rijden hier heen. Onze reis ging erg voorspoedig en tegen 18:00 uur waren we bij het hotel. Na het inchecken en het inspecteren van de kamer, wilden we wat drinken in de hotelbar. Het eerste biertje was nog niet eens op en daar kwamen behalve de Friesland-ploeg ook Bea & Rudi met Olaf aan. Zij hebben onderweg hetzelfde hotel gereserveerd. Gezellig!!!
  Na het oud-Hollandse hotelkamer inrichten zijn we met z’ n 11-en naar de locale Franse Turk gegaan. En daar was het “gezellig”! Behalve 150 kW aan coolwhite TL-verlichting en plastic meubilair, hing er ook nog eens een heerlijke Döner/kebab-geur. De verwachting van de via de geplastificeerde menukaart bestelde maaltijd was dan ook niet errug hoog. Maar dat was dus een enorme meevaller. Het smaakte iedereen verrukkelijk. Een bijkomend voordeel was dat we nog lang konden nagenieten van de onlosmakende geur van het restaurant dat nog lang in onze kleding bleef hangen.
  Na het eten gingen we terug naar het hotel, alwaar we nog een wijntje hebben gedronken in de hotelbar. Helaas ging deze om 22:00 uur al dicht, dus kwam de traditionele Schrobbelaèr weer op tafel. De fles ging rond en was al snel leeg, ook mede dankzij de andere gasten.
  Om 22:30 uur ging iedereen naar het kleine hotelbedje en gingen de luiken dicht.

  Morgen gaan we op tijd ontbijten en dan op naar Les Menuires. We willen ‘s middags nog skiën, dus moet er nog veel gebeuren.

  De ploatties van vandaag

  Cheerio, Sjeeraar

   

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:31

Leave a Reply