januari 2013
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 19jan

  Na een borrel of 8 en een te gekke maaltijd heeft Rudi ineens weer inzpirraaaazie.. . ” Hikkszz” .

  Om acht uur ontbijt en even voor negenen op naar het Les Menuires. Het laatste rukkie verloopt erg soepel. Astrid staat ons, na een rit van 18 uur in de bus, al op te wachten. Na een half uurtje komt ook Daniel en Judith aan rijden. Ook zij hebben ondanks de griep van Daan gered!

  Snel omkleden, de skipassen halen en dan de piste op! (rond een uur of twaalf). De condities zijn echt prima en het skiën gaat prima., zelfs de zon prikt er nog af en toe doorheen. Rond een uur of half vier valt de club een beetje uiteen. Bea en Marianne vinden het voldoende als start en een krap half uurtje later zoeken de meeste ook het fraaie chalet op. We zijn erg hartelijk ontvangen door Daan en Sietske in het chalet ” in de wolken”. Zij zorgen ook voor een prima maaltijd met de nodige (licht) alcoholische versnaperingen.

  Dat helpt eenigzins om de remming te verlagen zodat we luidkeels meezingen en bellen met de door Jan en Ilonka verstrekte fietsbellen. We borrelen nog gezellig na bij de open haard (met rook) maar het is en blijft gezellig!

  En zo heeft Sjeeraar de dag beleeft:

  Pff, wat een zware nacht. In het mini-ledikant zijn we erg vaak wakker geweest. Ik mag wel oppassen dat de wallen onder mijn ogen vandaag niet bevriezen. Mijn brakke lichaam kwam moeilijk in beweging richting de ontbijtzaal, maar het lukte toch. Het was een lekker ontbijt met versie krwazands en sjookolaadebroodjes. Na het ontbijt reden we in colonne richting onze eindbestemming Les Menuires. De reis ging opnieuw voorspoedig en tegen half 11 waren we op de bestemming. Nagenoeg tegelijk met ons kwam ook Astrid aan bij het apprtement. Astrid is de zus van Den Vloam en is met de bus vanuit Brabant naar Frankrijk gereden. Na een kop koffie werden snel de skispullen bij elkaar gezocht, ski’ s gehuurd en de skipassen gekocht. Inmiddels waren Judith & Daniël ook gearriveerd en was de groep compleet. Helaas was Daan ziek en dus gingen Daan & Juut niet mee skiën. Tegen kwart voor 12 stonden we op de ski’ s en konden we ‘los’.
  De pistes lagen er prachtig bij en het weer was prima. Er werd heerlijk geskied en na een heerlijke lunch ging een deel van de groep terug naar het appartement. De rest ging over een zwarte piste verder en dit was een hele grote uitdaging! Maar gelukkig kwam iedereen er zonder kleerscheuren vanaf. Opnieuw ging een aan aantal naar het appartement en ik ging met Jan en Rudi nog één rondje doen. Helaas was de woei toegenomen was het mistig geworden. Maar na nog een klein uurtje waren we tegen 17:00 uur terug. Gelukkig waren de auto’ s al uitgepakt, dus ik kon zo onder de douche.
  Na een paar borrels en lekker relaxen rond de open haard konden we eindelijk aan tafel. We hebben een full catered huis, dus er wordt voor ons gekookt. Onze gastvrouw en gastheer, Sietske en Daan, hebben heerlijk gekookt.
  Tijdens het eten kregen we van Ilonka en Den Vloam een fietsbel gekregen voor op de skistok. Zo kunnen we elkaar weer vinden op de piste. Jolijt allom.
  Nu zitten we lekker te chillen rond de open haard met een borrel. Morgen gaan we om 8 uur ontbijten. Ik heb geen idee hoe het weer eruit ziet, maar dat maakt ook niet uit. De groep is gezellig, het eten lekker en de drank verrukkelijk. De vakantie kan sowieso niet kapot…

  Hier de foto’ s van vandaag…

  Cheerio,
  Sjeeraar

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:49

Leave a Reply