januari 2013
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 21jan
  Val Thorens

  Val Thorens

  Sjeeraar ant woord:
  Na een iets betere nachtrust dan gisteren stond ik vanochtend enigszins stram uit bed. Overigens, het bed ligt verrukkelijk. Het ontbijt was een soort 10.000 kilocalorieën maaltijd, want er werd gebakken ei met spek geserveerd door Daan & Sietske. De stemming zat er al snel in en iedereen had zin om te gaan skiën.

  Net als gisteren stonden we om half 10 op de verse sneeuw. Het weer was matig, maar zeker niet slecht. Echt wintersportweer dus. De hele dag werd er goed geskied en het tempo zat er lekker in. Helaas waren niet alle liften open vanwege lawinegevaar. Er werd rond ons volop geknald om gecontroleerd lawines op te wekken. Gelukkig was er nog een sleeplift open die ons naar Val Thorens bracht. Bea had enige moeite in de overigens vervelende lift te komen en samen met Rudi nam ze een andere route.

  Via Val Thorens gingen we naar Meribel. Gelukkig waren de meeste liften geopend en konden we weer lekker door. Tegen 13:00 uur waren we weer terug bij het restaurant vlak bij ons appartement. Hier hebben we heerlijk geluncht en tevens Rudi & Bea opgepikt. Na de lunch hebben we in de inmiddels dwarrelende sneeuw nog een mooie tocht gemaakt. Het zicht was wel wat slechter geworden (mist) en de vallende sneeuw. De vermoeidheid begon toe toeslaan bij menigeen en tegen half 4 gingen de meesten terug naar het appartement. Hier werd als vanouds weer lekker gechilled. Er werd droge worst gegeten, koffie en thee gedronken, e-mail gecheckt en rondgelummeld.

  Het avondeten was heerlijk. Na het eten ging een groep rond de al volop rokende haard op de bank liggen en een aantal ging een wandeling in de sneeuw maken. Het was weer een zeer geslaagde dag. Ik ga straks met Daan naar een café om te kijken of we internet via het café kunnen krijgen om foto’ s te uploaden. Want een weblog zonder foto’ s is natuurlijk niets…

  Hier de foto’ s van toujours.

  Cheerio, Sjeeraar.

   

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:25

Leave a Reply