januari 2013
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 22jan

   

  Skitterrond uitzicht vandaag

  Skitterrond uitzicht vandaag

  Sjeeraar doet weer verslag:
  Vanochtend hetzelfde ritueel als de voorgaande dagen: vroeg opstaan, lekker ontbijten en dan naar buiten om te glijden. Alleen waren om 9 uur de liften nog gesloten. Door de vele sneeuw van afgelopen nacht moesten eerst de lawine-experts aan de bak. Pas als de pistes veilig worden verklaard, gaan de ze open. Daniël en Jan gingen andere ski’ s halen vanochtend, want ze wilde allebei wel eens wat anders proberen. Tegen 10 uur stonden we op de latten, behalve Bea. Want ze wilde graag een dagje rust houden.

  Het weer was prachtig en het was -10 gr. Dus warm aankleden, want in de lift is het niet erg warm. Onder leiding van Den Vloam hebben we met z’ n 13-en een prachtige toch geskied naar o.a. Courchevel, Val Thorens en Méribel. Het tempo zat er goed in en aan het einde van de dag zagen we op de gps van Rudi dat we zo’ n 60 km hadden afgelegd. Dus de benen waren aan het einde van de middag aardig stram. Iedereen ging lekker vandaag, behalve Jan. Zijn nieuwe ski’s bevielen totaal niet. Aan het einde van de dag heeft hij deze dan ook geruild. Alleen niet in de winkel, maar met Rudi. Dus morgen doen Rudi en Jan aan ski-ruil. We zijn benieuwd…

  Onderweg hebben we heerlijk geluncht en genoten van het prachtige weer en omgeving. Nu zitten we weer in ons prachtige chalet te genieten van een lekkere borrel. Bij terugkomst stond er een heerlijke high-tea klaar. Lekkere vers gemaakte appeltaart en chocoladetaart, koekjes en chocolade. Ook het eten was weer eens verrukkelijk. We hebben Tilapia met aardappelen en koolsalade gegeten. Het dessert was ook top, gecarameliseerde perzik met walnoten. Verrukkelijk!

  Wat we morgen gaan doen is nog niet bekend. Onze reisleider Den Vloam heeft een snowboard gehuurd, dus ik weet niet wie morgen de tourleider is. Dat zien we morgen wel. Onze gastdame en heer zijn morgen vrij, dus moeten we morgen zelf het ontbijt verzorgen. Ook het avondeten moeten we zelf maken, dus dat zal wel uitdraaien op pizza.

  Cheerio, Sjeeraar

  Hier de foto’s van vandaag.

   

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:09

One Response to “Een Wintersportdag zoals die zou moeten…”

 1. Patricia Says:

  Prachtige plaatjes. Mooier dan Lillehammer en wij hebben het alleen maar loeikoud, tussen de -15 en -20 en niet zoveel sneeuw als bij jullie zo te zien. Gezellig hoor. Veel plezier nog allemaal!

Leave a Reply