januari 2013
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 25jan

   

  Je komt zo wat tegen op de pistes...

  Je komt zo wat tegen op de pistes…

  Zo, de één na laatste weblog van deze onvergetelijke wintersportvakantie. Aan het einde van deze update ga ik zeggen dat het een fantastische, gezellige en onvergetelijke week was. Maar nu eerst de feiten van vandaag.

  Inmiddels slapen Marianne en ik beter, gelukkig. Ik stond om 8 uur op en na het dagelijkse verzorgingsritueel schoof ik aan aan de ontbijttafel. De geur van gebakken eieren met spek kwam me op de gang al tegemoet, dat beloofde dus veel goeds. De meesten stonden al lekker fris in de kamer, behalve Den Vloam. Opstaan is voor deze man een zware beproeving, maar hij is toch iedere ochtend net op tijd aan de ontbijttafel. Het ontbijt smaakte weer verrukkelijk. De vele calorieën  die we deze week tot ons hebben gekregen zullen zondag wel zichtbaar zijn op de weegschaal…. boeie!

  Na het ontbijt gingen we voor de laatste keer het prachtige skigebied van de Trois Vallees in. Rudi probeert het vandaag op mijn ‘lange’ ski’ s van 123 cm. We hebben een prachtige toch geskied van zo’ n 60 km (inclusief liften). Onderweg hebben we koffie gedronken en geluncht.  Deze hebben we buiten bij -12 gr. C. en in een heerlijk zonnetje naar binnen geschranst. Overigens, Daniël was ook mee. De val van gisteren was hem niet in de koude kleren gaan zitten, maar hij was vandaag fit genoeg om mee te gaan, echter wel zonder stokken. Dit vanwege zijn gekneusde duim.

  Tussen 4 en 5 uur druppelde iedereen binnen. Helaas zit het skiën er nu echt op, maar gelukkig hebben we de foto’ s en filmpjes nog. De traditionele chips, worst en alcoholische versnaperingen gingen er zoals gewoonlijk weer voortreffelijk in. Achteraf hadden we hier beter wat rustig aan mee moeten doen, want er stond ons een fantastisch diner te wachten. Om 19:00 uur werd door Daan & Sietske een verrukkelijk diner geserveerd, bestaande uit zelfgemaakte uiensoep, gebraden eend en als dessert een heerlijke appeltaartje met perenijs. Het diner werd afgesloten met koffie en thee.

  Daan & Sietske hebben de week ritueel afgesloten met een ijskoude Jägermeister.  Ook hebben we nog de foto’ s en filmpjes van vandaag bekeken. Nu is een aantal aan het chillen en de rest is een kaartspelletje aan het doen. Morgen gaan de wekkers wat vroeger dan de afgelopen dagen. We willen met z’ n allen om 7 uur ontbijten en moeten daarna HELAAS weer naar huis.

  De week was echt fantastisch. Ik heb echt heerlijk geskied, misschien wel het lekkerst ooit. Het skigebied is geweldig, het appartement is super, Daan & Sietske zijn toppers en het allerbelangrijkst…. De vrienden zijn top!!!

  Cheerio! Sjeeraar.

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:47

2 Responses to “De allerallerallerlaatste skidag”

 1. Tjitske Says:

  Ik weet zeker dat Tes en Ayke vanaf morgen Jan wel willen helpen bij zijn morgenritueel. Dan komt hij vast vroeger zijn bed uit.
  En Gerard: sympatiek dat je zo’n arm koud meiske op wil warmen.

 2. Tjitske Says:

  O, ja en natuurlijk bedankt voor alle verslagen, zo blijven wij een beetje op de hoogte.
  Wel thuis allemaal.

Leave a Reply