maart 2013
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 16mrt

  20130316-103708-Wintersport-Lermoos

  Vandaag hadden de weersvoorspellingen al een superdag aangegeven, en dat is ook uitgekomen. Stralende zon, nauwelijks wind, en een prima temperatuurtje.

  Jasper had voor ons al een plan gesmeed, en dat bestond eruit dat we met de auto’s naar skigebied “Wetterstein” gaan (zijn we nog nooit geweest) en dat we dat skigebied gaan verkennen, en dan skiën we – als we het zat zijn – door naar de grote bak naar de Zugspitze, want er schijnt een verbindingpiste te zijn.

  Zo gezegd zo gedaan. De Wettersteinbahnen lagen er skitterrond bij, en er was geen hond te bekennen. Heerlijk. Hele mooie flauwe race- en carvepistes, helemaal voor ons alleen (bijna)

  Na een tijdje was het tijd geworden om richting de Zugspitze te gaan, en hebben we Jasper gebeld dat we die kant op gingen. Hij zat lekker relaxed op het terras onderaan de de “middenlift”, en is toen met de auto naar de Zugspitze gereden.

  De “verbindingspiste”  tussen Wetterstein en de Zugspitze was eigenlijk de allerleukste piste van de dag. Niet geprepareerd, dikke poedersneeuw, en heel breed door de bossen.. Geweldig! En je komt letterlijk naast de lift uit. Jasper kwam er ook al aan stiefelen, en toen zijn we met z’n allen naar boven gegaan. Boven op de “Gipfel” nog even genoten van het skitterronde uitzicht, en tweeduizend foto’s gemaakt. Daarna met de kabelbaan naar de gletsjer en skiën maar!

  Lang verhaal nog langer: het was een heerlijke ski-dag en we hebben alles eruit gehaald wat er in zat, want we hebben ALLE pistes gedaan! (en sommige wel 4 keer 😉  Jasper heeft zicht vermaakt met professioneel terras hangen; wandelen naar het kerkje; iPhone kietelen; nog wat wandelen; in een ligstoel een dodelijke dosis UV straling opdoen, etc.

  Nou we konden nog maar ternauwernood de laatst bak terug naar Oostenrijk pakken, want we stonden al in de rij voor het treintje naar Duitsland 🙂

  Eenmaal weer terug hebben we de auto’s opgehaald en zijn we terug gereden naar het Hotel.

  Nu zitten Rudi, Olaf en ik in het restaurant met een rode gloed op de wangen te bit-wippen, terwijl er om ons heen al druk gegeten wordt.

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:37

3 Responses to “Kaiserswetter!”

 1. k@@tje Says:

  Geen zak aan, echt waar. Ik snap niet wat jullie er leuk aan vinden.

 2. Marc Says:

  Leuk dat Daniel er ook nog even bij was (foto 49/111 e.v.)!
  Wat een bofkonten met zulke condities!
  Ik zeg: kom maar dóór met die fillempies…

 3. stefkeuutfryslan Says:

  Scherp! Sterker nog: ik heb van de zomer boven Daniel gevlogen! (boven de berg “Daniel” dan 😉 )

Leave a Reply