april 2013
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 26apr

  575483_535376446505322_1748118942_n

  Vandaag is er föhn voorspeld, en het was dus zaak om op tijd te gaan vliegen. Gelukkig konden we een busje vol bij elkaar scharrelen, en zijn we met Dirk, Den Vloam, Mario, ik, en nog 2 Duitsers naar de Emberger getogen. Barry was daar ook met de overland groep. Het weer was nog prima en der stond een mooi up-windje, dus we zijn vlot klaar gaan maken en weggestart. Ik kwam hier en daar beste bellen tegen, maar om nou met föhn verwachting m’n vleugel omhoog te schroeven dat leek me geen goed plan. Gewoon negeren dus die bellen…

  We kwamen mooi hoog boven Wiesflecker uit, en mijn geplande toplandpoging mislukte, omdat ik op final een dikke bel kreeg, en dus een overshoot kreeg. Den Vloam deed het beter, en deed en mooie “touch-en-go” die hij vanmorgen afgekeken had van Barry… Superleuk!

  Eenmaal geland zijn we wat gaan eten en drinken en toen zijn we naar de Geißlockklamm kloof gereden bij Berg im Drautal. Die hebben we even omhoog bewandeld. Inmiddels hadden we het plan opgevat om na het wandelen even bij Marinna en Seppie langs te gaan, dus dat hebben we even gevraagd of dat kon via facebook. Even later kregen we antwoord dat we welkom waren. Marina vertelde ook dat Miranda ‘s avonds langs zou komen en dat ze de Grill ook aan kon steken??!! Nou dat was ontzettend lief aangeboden natuurlijk, maar dat vonden we wat te bezwaarlijk voor haar. Dus alleen en biertje hadden we gezegd tussen 16:30 en 17:00.

  Eenmaal in Gerlamoos werden we welkom geheten door Adriana en Robin en even later ook Marina. Het was een leuk weerzien en al gauw stond een halve liter voor onze neus 🙂 en het duurde niet lang of er werd een enorme plank met vlees, spek, worst, ei en weet ik al niet wat aangedragen . Heerlijk! Seppie was inmiddels ook thuis en ook Miranda was gearriveerd. Er werden ook nog even een paar salades aangerukt, en voor we het wisten zaten we uitgebreid te eten.

  En we hebben ook wat nieuwe doelen gesteld voor week 19. Sowieso gaan we bij de tennis-bar in Steinfeld langs om een “Lände-biertje” te drinken, want daar werkt ze tegenwoordig naar volle tevredenheid. Daarnaast gaan we – op verzoek van Seppie – wat kleine colaflesjes met berenburg vanuit de lucht afwerpen boven hun Alm, zodat ze daar een lekker borreltje kunnen drinken 🙂 Dus de Laffe teckel Bokaal gaat dit jaar naar diegene die bij het “oud-oostenrijkse-alm-hütte-schnapps-bombardieren” succesvol is!

  Lang verhaal kort: het was heeeeel gezellig en we zijn weer ontzettend verwend door Marina. Foto’s staan op facebook.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 09:38

Leave a Reply