mei 2013
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 09mei
  Ochtendvlucht Emberger Alm

  Ochtendvlucht Emberger Alm

  Stefke doet de weploggert.
  Vanmorgen vroeg hoorden de de kempert kraken, en dat betekent dat de zon er op brand… Heerlijk.

  4 die-hards (Gerard, Benjamin, Daniel en Wilma) zijn vanmorgen heel vroeg naar de Emberger gereden voor een vroege ochtendvlucht, en die waren net in landing toen wij net opgestaan waren. Wilma had een misstart gehad en kwam als laatste binnen. Dat deed ze volgens ons expres, omdat zij vandaag jarig is en graag alle aandacht wilde opeisen 😉 Nadat we Wilma in de lucht toegezongen hadden en haar na de landing gefeliciteerd hadden, zijn we weer gaan ontbijten. We hebben gezellig ontbeten met z’n allen in het zonnetje. De meiden kregen al vroeg vliegjeuk, en wilde niet in al te turbulente omstandigheden vliegen, dus zij gingen samen met Jan al naar de Emberger toe. De rest vertrok wat later.

  Eenmaal boven bleek het retedruk. Het is vandaag namelijk Hemelvaartsdag, dus heel veel mensen gingen lekker een dagje vliegen. Ik (Stefke) ben natuurlijk niet gaan wachten, maar heb me vrijwel meteen startklaar gemaakt. De helling lag vol met schermen, dus ik hem m’n scherm vooraan uitgelegd, en ben weggestart. Ik voelde rechts van me een bel en ben dus rechtsaf geslagen, en heb hem in 1 streep naar de wolkenbasis gedraaid. Daar heb ik 40 minuten “geparkeerd” om op de rest te wachten, maar zij hadden kennelijk geen haast en niemand kwam dus achter mij aan. Ik dacht: bekijk het maar, ik ben pleitte, en ben richting Stagor gevlogen. Na ruim en uur vliegen, waarbij het erg makkelijk boven blijven was, had ik geen zin meer en ben naar de landing gegaan.

  De rest is pas uren later gestart, omdat er veel drukte en misstarts waren, en er ook nog een deltist gecrashed was op de start. Ik zeg: wederom heeft op tijd wegstarten z’n vruchten afgeworpen! 😉

  Sommigen onder ons zakten helaas uit, en anderen hebben mooie duurvluchten kunnen maken. ‘s Middags zijn er nog een paar Teckels naar de Wasserteuer startplek gegaan, en hebben genoten van een heerlijke restitutie vlucht van een paar uur. Echt genieten!

  ‘s Avonds zijn uitgenodigd bij de familie Winkler in Gerlamoos, en dat was wederom fantastisch. We werden weer hartelijk ontvangen door Marina, Robin, Adriana en Seppie, en hebben genoten van een heerlijk diner van spaghetti met 3 soorten saus, Salade, en heerlijke stokbroodjes. Het was weer super gezellig!

  HIER de foto’s van vandaag (en nog en paar van gisteren).

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 19:46

Leave a Reply