juni 2013
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 07jun

   

  De “Onderweg-in-de-auto-foto”…

  Annie en Stefke gaan 2 weken naar Noorwegen alwaar we weer gaan genieten van het prachtige land en waar we de familiebanden weer even wat gaan aanhalen. We proberen daar weer regelmatig verslag van te doen. Niet alleen via deze weploggert, maar ook via ons “gezichtsboek“.

  Vanmorgen om 9:15 wilde we bijna de deur achter ons dicht trekken om te vertrekken richting Denemarken, of Siep en Alie kwamen de dam op rijden. Zij gaan weer op ons huis en de beessies passen, en het is leuk dat we ze nog even troffen. Nadat we de katten nog een knuffel gegeven hadden en afscheid genomen van Siep en Alie konden we de kempert antrappen en richting het noorden vertrekken.

  De planning is dat we vandaag naar kempif “Grønhøj” rijden ((www.gronhoj-strand-camping.dk) vlak onder het dorpje “Løkken”). Daar blijven we 1 nacht, want we moeten morgen de boot van 12:45 hebben in Hirshals. Dat is vanaf de kempif nog 40 minuutjes rijden.

  De reis verliep prima, en we hebben slechts 2x oponthoud gehad doordat er file stond i.v.m. een ongeluk. Dat heeft ons ruim een uur vertraging bezorgd. Om 18:45 arriveerden we op de kempif, en hebben daar een prima plekkie uitgezocht. Het is en grote kempif met heel veel vaste gasten. Allemaal enorme caravans met net zulke enorme voortenten, en kilometers windschermen er omheen gebouwd.

  We hebben de stoeltjes buiten gezet, en de droge worst gepakt, en een 3-liter pak Merlot open gemaakt en een soeppie gebouwd… Annie heeft nog even telefonetisch het thuisfront geïnformeerd, en toen zijn we gaan wandelen naar het strand. Het is skitterrond weer, maar wel fris met een stevige bries. We hebben lekker gelopen, en langs de vloedlijn nog een dode dolfijnachtige gevonden (bruinvis of tuimelaar) en een dode geep.

   

  Wajang poppen

  Eenmaal terug op de kempif hebben we de toeristische attracties even bekeken (springkussen, mini-zoo, midgetgolf, petangue baan, speeltuin, pony rijbaan etc.) en daarna hebben we koffie en thee gezet. Ik ban aan het webloggen geslagen, en Annie zit met haar neus in kempifboeken en kaarten.

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:53

Leave a Reply