juni 2013
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 08jun

  De Colorline Superspeed 1

  We hebben vannacht prima geslapen, en het zonnetje scheen er al lustig op los toen we wakker werden. Het waait nog wel wat, dus we hebben de stoelen en tafel een beetje schuin achter de kempert gestationeerd; in de zon, maar uit de wind. Eitje koken, koffie en thee zetten en genieten van het ontbijt.

  Daarna hebben we de boel ingepakt en zijn gaan afrekenen. Ongeveer 10:15 vertrokken we richting Hirtshals. De boot vertrekt om 12:45, en het is 50 minuten rijden, dus we waren ruim op tijd. Terwijl wij daar wachtten kwam de Superspeed 1 aanvaren, en het was mooi om te zien hoe het allemaal in z’n werk gaat met aanmeren, af- en oprijden van auto’s, en uit- en inladen van koelcontainers met proviand en koopwaar. Precies op schema konden we de Superspeed 2 oprijden en zijn we het enorme schip gaan verkennen. Het heeft iets van 9 dekken met restaurants, lounge ruimtes, koffie hoekjes, tax-free winkels, grand café’s, casino, VIP dek etc. etc. We hebben een tijd buiten gezeten n het zonnetje, en ook binnen in de VIP stoelen met TV. Ook hebben we wat taxfree spullen gekocht zoals parfum en drank 🙂

  Ook weer precies op schema kwamen we aan in Larvik, en reden we de boot weer af. De douane van Noorwegen kan soms behoorlijk lastig zijn, en voor ons werden ook een aantal auto’s en campers uit de rij gehaald, en die werden dus grondig gecontroleerd. Wij hebben best veel drank mee en ook wat “rare” spullen zoals een doos vol boeken, een oude antieke lamp en aardappelen (mag niet!). We zagen dat de kempert voor ons uit de rij werd gehaald, en dachten nog: dan zullen ze ons wel door laten rijden, maar nee hoor: wij waren ook de sjaak! We moesten de kempert in een aparte laan rijden pal achter die andere kempert, en toen moesten we uitstappen en achter de lijn gaan staan 10 meter verderop. Er kwam een soort vrachtwagen met een portable x-ray scannert aanzetten die over de 2 kemperts heen ging, en ze werden dus helemaal doorgelicht. Ik dacht dat we nu helemaal de kempert konden uitladen, maar dat viel gelukkig mee. De douanier vroeg ons de zijdeurtjes te openen en hij inspecteerde de inhoud. Daarna vroeg ie of we drank bij ons hadden en hoeveel precies. Ik vertelde de man dat we een aantal halfvolle flessen drank van thuis mee hadden en dat we op de boot taxfree Cognac hebben gekocht en een 6-pack bier. Van die 3 3-literpakken wijn heb ik maar niets gezegd ;-). Ook vertelde ik dat ik een doos boeken, “much presents” en een antieke lamp bij me had ” for my sister” en toen mochten we gaan 🙂 Dat viel dus gelukkig mee.

  We hebben nog 2 uurtjes gereden, en hebben onderweg nog even een Spar aangedaan en zijn toen neergestreken op een hele mooie en rustige kempif in het gebied Jondalen (een dal westelijk van Kongsberg). Daar hebben we onmiddellijk de stoelen eruit getrokken en zijn met een drankje gaan genieten van het zonnetje! We hebben ‘s avonds genoten van Stefke’s culinaire hoogstandje in de vorm van Noodles, en een gemengde salade met fruityoghurt toe. Ik zeg: snel klaar, voedzaam en gezond… ” Buuuurp” …

  Genieten met de grote G

  Na de koffie hebben we nog even de directe omgeving van de kempif ge-exploreerd, en zijn toen gaan douchen. Nu zitten we gewassen en gepoederd in de kempert. Annie leest, en ik doe de weploggert. Morgen gaan we naar een kempif in de buurt van “Gaustatoppen”; een gebied ten zuid-oosten van Hardangervida. Gaustatoppen is een soort hoogvlakte waar je mooi kan lopen. Het is vrij dichtbij vanaf hier, en ik denk dat we er in een uurtje zijn.

  Oant Moarn! HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:39

Leave a Reply