juni 2013
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 09jun

  Mooi plekkie met mooi uitzicht!

  Het was echt schrikken geblazen vanmorgen, want toen Annie met een slaperige harses op haar horloge keek was het al 9:50 uur!!! Belachelijk! Dat is al minstens anderhalve uur verloren vakantietijd.. Althans, dat is Annie haar mening… Ik ben der veul relaxter onder, en vind dat wakker worden wanneer je wakker word bij de vakantie hoort… 🙂

  Het was vanacht best fris geweest in de kempert, maar nu bakte het zonnetje er alweer lustig op los. We hebben weer lekker ontbeten in het zonnetje, en hebben toen de boel opgeruimd en zijn vertrokken richting Rjukan nabij de Gaustatoppen. Dat is een soort vulkaanvormige pukkel, waar Annie naar toe wil. (Ik vind alles goed 😉 )

  Na een prachtige route langs skitterronde meren en rivieren kwamen we aan in Rjukan. Daar hebben we even getankt en even de Kiwi en een andere supermarkt bezocht, want ik wil zo’n spiraalvormige anti-muggen-rookbom hebben… Al is het alleen al voor de geur 🙂 Helaas hadden ze die daar niet. Daarna zijn we al haarspeldend naar boven gereden, en hebben boven een kempif bezocht. Helaas was deze alleen in het weekend open (rrrrraaaaaaaaarrrr) en konden we er net terecht. We zijn toen verder door gereden en hebben boven op de “pas” even geluncht. We hadden misschien nog het plan om te gaan lopen naar de top, maar dat is 2 uur heen en 2 uur terug, en eigenlijk is het een kale bedoening, en wil ik de kempert niet onbeheerd op een parkeerplaats achterlaten. Het uitzicht bovenop moet natuurlijk wel skitterrond wezen, dus het was nog wel even een tweestrijd…

  We zijn toen weer naar beneden afgedaald en hebben een mooie kempif (“Caravanpark”) uitgezocht vlak voor Rjukan. Daar staan zegge en schrijven nog 3 gasten, dus heerlijk rustig. We hebben even wat gedronken en zijn toen gaan wandelen. Achter de kempif loopt een spoor dat niet meer gebruikt word, en die hebben we een heel stuk gevolgd, tot aan de brug over de rivier, en toen aan de andere kant van de rivier weer terug gelopen. Erg leuk. We hebben meteen even de receptie aangedaan, want we moesten nog aanmelden. De eigenaresse is Nederlands dus dat is wel makkelijk.

  Annie = stoer wief

  Eenmaal terug bij de kempert was het uiteraard weer tijd voor een versnapering en een hassebassie, want het is vakantie nietwaar? Het was nog even heerlijk liggen in de zon, en daarna zijn we gaan eten koken. Het culinaire hoogstandje vandaag bestaat uit piepers, doperwten, en lupack beefburgers met ui… Dit alles geflankeerd door mayonaise, tomatenketchup, smølsaus, en appelmoes van de Jumbo… En een fruityoghurtje toe! Wat wil een mens nog meer??!! Daarna even afwassen, douchen en koffie zetten, en nadat ik de weploggert gemaakt heb gaan we weer een ouderwets potje debiel Yahtzeën!

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:09

Leave a Reply