juni 2013
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 10jun

  Skitterronde hoogvlakte

  Annie gaat nu los:
  Ik had gisteravond voor de zekerheid maar de wekker gezet, want om half 9 waren de bestelde broodjes nog warm en dat leek me wel wat. Ook moesten we voor 11 uur de camping verlaten, anders werd er een nacht bijgeteld…. Die noren zijn streng hoor! Maar goed, ik werd voor de wekker wakker en om 9 uur zaten we lekker van de warme broodjes te genieten. Konden we rustig ons boeltje pakken en de luifel nog even laten drogen in de eerste zon, ja het beloofde weer een mooie zonnige dag te worden.

  Rond half 11 waren we weer onderweg, eerst nog even pinnen in Rjukan en daarna door noordwaarts richting Geilo. De reis ging voorspoedig, het eerste stuk heel mooi langs het Tinnsjømeer, hierna langsaam omhoog via de lieflijke Tessungdalen, stukje haarspeldbochten en toen één rechte weg over een hoog plateau, waarvan ik de naam niet weet. Hier bovenop naast een groot meer genaamd Sørstevatn hebben we de camper neergezet en zijn we gaan lopen.

  Jeffrey’s Noorse Åmsterdåmmertje (zelf gebouwd!)

  Het was een prachtig weids uitzicht, eerst 3,5 km. langs het meer en daarna via een smal paadje de “rimboe” in. De gps hadden we wel nodig, want ze strooien absoluut niet met bordjes (geen enkele dus). Het was een hele mooie tocht, alleen jammer dat je op een gegeven moment dezelfde weg terug moet. Je kunt niet echt een rondje lopen, ja van een paar dagen…. Maar goed, terug heb je ook weer een ander uitzicht 🙂

  Rond 4 uur waren we terug bij de camper en dachten wel even een leuke camping uit te zoeken. Nou dit viel vies tegen: de eerst zag er niet uit, de tweede reden we te snel voorbij en de 3e was gesloten (helaas… was een mooie camping). Nou, de 4e en 5e ook nog gesloten en de 6e bestond niet meer 🙁

  Toen naar camping nr. 7, in Geilo… Op eerste gezicht leek het een camperplaats -niet leuk- was er wel een camping bij, maar is ook niet veel soeps (we zijn misschien verwend?)Deze toch maar gedaan, want het was inmiddels 6 uur en we waren het zoeken zat. Voor één nachtje en morgen gaan we weer door. Het plan is naar het Hemsedal te gaan, want daar kun je ook mooi wandelen.

  Nu is het inmiddels bijna 9 uur, we hebben sla met noodles gehad en zitten nu aan de thee/koffie. De zon schijnt nog steeds, strak blauwe lucht! Tot nu toe treffen we het wel met het weer hoor 😉 Doei.

  HIER weer de plaogies van vandoage…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:29

3 Responses to “Naar Geilo”

 1. grote zus Says:

  Zo leuk dat jullie in Noorwegen zijn en ook nog goed weer hebben! Hpoelijk blijft dat zo. In Lillehammer terassen vol.

 2. rudi Says:

  Sorry… Kleine achterstand met het doorspitten van jullie prachtige vakantieverhalen… Nu ik dit allemaal zie: Prachtig!!
  Geniet van het mooie weer, hier is het weer pet…
  Ennehh nog ff wachten hè voordat je onder je monumentje kruipt ;o)

  Groet, Rudi

 3. Jeffrey Says:

  Hahahaha… Ik wacht idd wel effe 😉
  Latex!

Leave a Reply