juni 2013
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 11jun

  Pitstop in het Hemsedal

  Vandaag weer een skitterronde dag! We hebben wederom heerlijk geslapen (is wel eens anders geweest) en we hebben lekker in het zonnetje ontbeten. Daarna gauw de vreetstenen rossen, afrekenen en as de gesmeerde bliksem maken dat we wegkomen 😉

  We gaan vandaag naar het Hemsedal. Ik (Stefke) heb een mooie kleine kempif gevonden in het ANWB kleine kempif boekje, en daar hebben we onze zinnen op gezet. Na een wederom prachtige rit (je vind hier gewoon geen lelijke plekken) kwamen we aan in het Hemsedal. Het is een heel mooi breed dal met prachtige berggezichten en watervallen. Bij de grote waterval hebben we de kempert even geparkeerd om het natuurschoon eens goed te aanschouwen en e.e.a. op de gevoelige chip vast te leggen…

  Daarna weer verder, en via een pitstop bij de Kiwi (supermarkt) – waar we wat boodschappen en een ijsje hebben gekocht – kwamen we uiteindelijk aan bij kempif “Hulbak” in Hulbak. Er staan 3 caravans, die onbewoond zijn. We zijn dus samen met een Duitse meneer die een Hitte gehuurd heeft de enige gasten! Lekker rustig! En de kempif is prachtig gelegen met rondom uitzicht en met een leuk Nederlands stel (Marcel en Nicole) die de boel runnen hier. Ik zeg: we gaan hier wonen! 😉

  Nadat we de Kempert een beetje skier neergezet hebben, zijn we gaan lunchen, en toen toch maar de wandelschoenen aangetrokken. Het is nog maar 14:00 dus we kunnen nog een leuk rondje doen. We hebben echter geen kaart van de omgeving, en de receptie is nog niet bemand, dus we gaan op de gok (maar wel met GPS en de topo-kaart van Noorwegen). We waren net op weg, of we zien een informatiebordje met een paar mooie wandelingen boven de kempif. We hebben een foto gemaakt van het kaartje, en zijn de kleine ronde gaan doen (moeten nog een beetje in-wandelen 🙂 ).

  Mooiste bankje van Europa!

  Het was een leuke tocht met in het begin een pittig klimmetje, en verderop mooie paadjes en een skitterrond uitzichtpunt. Heel leuk! Eenmaal terug bij de kempif troffen we de kempif eigenaren Marcel en Nicole, en daar hebben we leuk even mee gebabbeld. Dit is nu het 4e seizoen dat ze deze kempif runnen, en ze doen ook veel aan wandeltochten met begeleiding, en Eland safari’s… Als de receptie vanavond open is (19:30-20:00) dan gaan we maar eens wat kaarten halen en meer info vragen over wandeltochten.

  De rest van de middag hebben we weer als vanouds genoten met een snekkie en een vlekkie, en hebben we het Nederlandse record “Lekker-genieten-van-het-zonnetje-met-je-luie-kadavert” ruimschoots gebroken. Chefkok Holle-Bolle-Stefke heeft zijn culinaire capaciteiten weer eens laten gelden, en heeft voor prinsesje Annie Skildert een héérlijke (al zeg ik het zelf) macaroni klaar gemaakt. Daarna nog fruityoghurtje toe, en effe lekker uitbuiken. Toen het eten wat gezakt was zijn we weer even naar de receptie gegaan om ons in te schrijven en meer info te vragen. Dat is gelukt, en we hebben al een leuke planning voor de komende 2 dagen (zie foto met routes).

  Daarna douchen, koffie en thee, en nu aan het webloggen dus…

  Aj HIER klikk’n moat, hebbie kaans daj zomaar wat ploagies teveurskiene toovrt…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:57

Leave a Reply