juni 2013
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 12jun

  Mooie wereld

  Vandaag was het weer prima opstaan met mooi weer. Alleen zien we wel wat Cirrus en windveren in de lucht, dus der is verandering van weer op komst. Patricia (m’n zussie ûût Noorwegen) vertelde ook al dat er ‘s avonds regen verwacht werd in het zuiden,… Na het ontbijt hebben we de wandelschoenen aangetrokken en zijn we vertrokken voor de “grote wandeling” (die lichtblauwe op de foto van het wandelkaartje van gisteren).

  Lang verhaal kort: het was skitterrond (had je ook anders verw8?) en mijn enkel hield zich redelijk, dus we hebben de appendix naar het andere dal ook even er bij aan gelopen 🙂 De wandeling voerde langs berkenbossen, toendra’s, stortsteen-bergen, sneeuw en watervallen en was erg indrukwekkend! Uiteindelijk hebben zijn we ruim 5 uur weg geweest, waarvan we 3 en een half uur netto gelopen hebben (bewogen op de GPS). Als je het leuk vind kun je HIER de Google Earth file downloaden van onze wandeling (kies voor “opslaan… en zorg dat de extentie .KML is)

  Onze wandeling in Google Earth. Helaas slechte GE foto’s van dit gebied…

  Eenmaal terug op de kempif waaide het inmiddels best hard, en zijn we achter de kempert gaan zitten in de luwte. Daar hebben we een beetje geslapen en gelezen en wat gegeten en gedronken. Het zonnetje werd wel steeds minder, en uiteindelijk is het helemaal bewolkt geworden en werd het ook frisser. We zijn lekker gaan douchen en we hebben een prakkie macaroni opgebakken en noodles gemaakt. Nu zitten we aan de koffie en thee in de kempert, en het is inmiddels gaan regenen. Hopelijk is dat van korte duur… Latex!

  HIER moeij klik’n veur de ploagies…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:14

One Response to “De “grote wandeling””

 1. rudi Says:

  Ziet er prachtig uit (en de wandeling ook), toch ook maar eens richting het noorden…
  Flink stukje tippelen geweest.
  Hoop dat het weer wat gaat opknappen! (Ook bij ons, het regent weer, wel goed voor de tuin…duhhh)
  Mzzl Rudi

Leave a Reply