juni 2013
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 13jun

  Humør øm te låchûh!

  Het heeft vannacht lekker doorgeregend, en ook als we van bedde goan miezert het nog. Dat wordt weer in de kempert ontbijten (met het kacheltje aan!). We hebben op ons gemakkie ontbeten en rond half twaalf zijn we de wandelschoenen maar eens aan gaan trekken. Het is inmiddels droog genoeg om een poging te wagen. We gaan vandaag de lage wandeling doen, en zullen onderweg 2 bergpuntjes (door ons “pukkels” genoemd) bestijgen. Marcel (van de kempif) heeft ons een leuk rondje getoond op de kaart die we (ongeveer) gaan doen.

  Het was best wel lekker wandelweer, en af en toen wat lichte (miezer)regen. We hebben een mooie waterval bezocht en dus de 2 pukkels beklommen. Eenmaal terug op de kempif hebben we uiteraard weer ons rituele hassebassie genoten, met wat zoute vette snackrommel ;-

  Terwijl ik daarna onder de douche gestapt ben heeft Annie de piepers gejast, want ik ga vanavond weer een 3-sterren-kempif-maaltijd in elkaar draaien: Rode kool, piepers en beefburgers met gebakken ui… En omdat we geen toetjes meer hebben gaan we ons vandaag ver te buiten aan de appeleflats! Daarna uiteraard koffie en thee, en voor je het weet zitten we weer aan de sterke drank en zijn we aan het Yahtzeen 🙂

  De waterval

  Morgenochtend vertrekken wij dus richting de Hytte van de familie Kirkhus, en mijn zus sms’te dat ze daar inmiddels al gearriveerd waren. We moeten even precies met ze afspreken hoe laat we er zullen zijn, want telefoonverkeer is in dat afgelegen natuurgebied niet mogelijk. En omdat het gebied afgesloten is met een slagboom, waar alleen de paar (gelukkige) bewoners de sleutel van hebben, vereist dit wat plan-werk… Omdat we dus zonder internet en telefoon zitten daar (alleen sms’jes willen soms), zal dit een paar dagen radiostilte met zich meebrengen… Ik weet het: Sommigen van jullie zullen zeggen: “Hé-hé… Eindelijk rust!”, maar helaas: de weblog wordt nog steeds bijgehouden, alleen het uploaden zal wat op zich laten wachten (zondagavond op z’n vroegst).

  Als je nieuwsgierig bent waar deze Hytte dan precies ligt, dan kun je HIER de Google Earth link downloaden (en ook hier weer kiezen voor “Opslaan…” en check of de de file “hytte.kml” heet (zo niet: extentie aanpassen))

  Dus ik zou zeggen: Tot Zondag! 🙂

  Hier de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:54

Leave a Reply