juni 2013
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 14jun

  De Hytte

  Vanmorgen was het stukken beter weer, en het zonnetje scheen. We hebben wel in de kempert ontbeten, want het is nog vroeg en nog fris. Na het ontbijt hebben we de boel ingepakt en zijn we vetrokken richting Hovet. Onderweg hebben we nog 2 keer een supermarkt aangedaan, want net nadat we de bij de eerste supermarkt wegreden kregen we een sms’je van Helge met de vraag of we nog wat mee konden nemen uit de supermarkt. Dus voor Hovet hebben we nogmaals een supermarkt aangedaan.

  Gisteravond hebben we weer even de instructies gekregen hoe we bij de Hytte moeten komen. Een paar kilometer na Hovet komt een rivier, en voor die rivier sla je rechts af en dan zie je links een weggetje met een slagboom ervoor: Tolweg. 60 kroner betalen en de poort gaat open. Het is een gravelweg van en aantal kilometers, en na verloop van tijd komt er een bruggetje rechts over de rivier, en ook een weggetje links af de bossen in. Die neem je, en dan kom je weer voor een slagboom met slot er op. En dat slot moet open gemaakt worden, dus dan moet je Kirkhus bellen 🙂

  Helge stond al klaar nadat we ge-SMS’t hadden dat we de tolweg opreden. We moesten met de kempert een smal bergweggetje af rijden tot de Hytte. Daar even slim draaien en parkeren, zodat overig verkeer er nog langs kan. Het was een hartelijk weerzien, en de plek is echt geweldig. Alhoewel we in 2009 ook in Noorwegen waren bij m’n zus, is het 9 jaar geleden dat we voor het laatst bij de Hytte waren. En we zijn weer net zo enthousiast over de geweldige omgeving, de rust en de natuur…

  We hebben lekker bij gekletst en genoten van de thee, koffie en de heerlijke taart die Helge gemaakt had (met veul marsepein!). Daarna was het tijd om wat cadeautjes over en weer uit te delen. En niet op de laatste plaats omdat ik (Jeffrey) jarig ben vandaag!!! Jawel, over 2 jaar is Stefke 50! (snif…). Wij hebben ook een doos vol cadeautjes meegenomen (naast de 3 dozen met boeken, lampen, Nederlandse boodschappen en dekens) en de Kirkhusjes hebben ook weer veel te veel cadeautjes voor ons gekocht. Erg leuk allemaal!

  We hebben daarna even wat spullen gepakt en onze slaapkamer “ingericht” en toen zijn we een wandeling gaan maken. Uiteraard zijn we weer naar de “Krikhus offer-steen” gegaan en naar de “J” die ik 9 jaar geleden heb neergelegd (zie de foto’s en/of de weblog van Noorwegen 2004). Eenmaal terug hebben we wat gesnaaid en een borrel gedronken, en daarna gingen we aan tafel. Broccoli met kaassaus en heerlijke gehaktballen. Het toetje was ook niet te versmaden: Kersen compote met room… Heerlijk!

  Weer de Hytte, maar dan vanaf afstand

  ‘s Avonds hebben we de kachel aangestoken en een assortiment borrels gedronken (zie foto’s). Het was nog licht buiten, maar wel half 1 ‘s nachts toen we naar bed gingen.

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 19:08

One Response to “Naar de Hytte”

 1. Rudi en Bea Says:

  Ziet er erg gezellig en leuk uit!!
  (ook jullie met z’n allen bij elkaar ;o)
  Prachtige Hytte!! Wanneer kunnen we boeken?

  Nog veel plezier (en iets beter weer)!

  Groetjes Rudi en Bea

Leave a Reply