juni 2013
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 16jun

  Te ver doorgereden… We zitten op de noordkaap 😉

  Vandaag is het verhaal eigenlijk best saai… Het is matig weer, maar het werd steeds beter. Vandaag gaan we de Hytte verlaten en trekken we naar het noord-noordoosten. We zijn weer op ons zelf tot woensdag, en dan treffen we de Kirkhusjes weer bij hun thuis in Brøttum.

  Na het ontbijt hebben we de boel ingeladen, afscheid genomen en hebben we de Kempert aangetrapt. Het reizen hier in Noorwegen is nooit een straf, want het is overal zo verskrikkulluk mooi! We hadden het plan om halverwege de route de “Jotunheimvegen” te rijden, maar dat bleek een tolweg van bijna 50 km. en zo het er naar uitzag helemaal van gravel… En dat leek ons nou geen goed idee. Dus we hebben optie 2 genomen (tip van Helge), en dat is de bewuste Jotunheimvegen rechts laten liggen en en stukkie doorrijden tot Mauvangen. Dat is aan de oostelijke rand van Jotunheimen. Vanaf hier kun je skitterrond lopen langs het meer “Gjende”. Je kan hier ook op de boot stappen en een eind varen en dan terug lopen (of omgekeerd). En je kan over de richel lopen 750 meter boven het meer langs een pittige afgrond. Moet spectaculair zijn.

  Even gestopt om de rendieren te bekiek’n

  We hebben de kempert neergezet op de kempif en lekker even in het zonnetje gezeten. Vanavond heeft chefkok Stefke rijst met verse prei en zoet-zure saus gemaakt, met curry-gehaktballetjes uit blik. Het toetje was een meloen-passievrucht yoghurtje… Heerlijk! (vond ook Anita)

  We twijfelen wat we morgen gaan doen, maar wellicht slaan we de hoge tocht over. Want we moeten dan om 9:30 al aan boord van de boot, en totaal is het 1200 meter klimmen én weer dalen… Ik weet niet of mijn enkeltje dat houd… Waarschijnlijk gaan we de lage tocht doen, en kiek’n we halverwege even over het “zadeltje” naar het andere meer… Je weet het morgen 😉

  HIER de foto’s van vandaag (vooral veel on-the-way genomen).

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 19:16

One Response to “Weer weg bij de Hytte”

 1. Pappa / Aart Says:

  Hoi Jeffrey en Anita. Net de verhalen van de laatste week allemaal zitten lezen en 685 fotoos bekeken. Mooi hoor ! Vooral de fotoos van de hytte en alle Kirkhusjes ; bijzonder fijn om te zien. Geniet nog maar een weekje ! Maar dat zal wel lukken denk ik.

Leave a Reply