juni 2013
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 17jun

  Het Gjendemeer

  Vanmorgen stonden we op met zon, en en pittig en fris windje. We hebben dan ook maar in de kempert gegeten. We gaan vandaag wandelen langs het “Gjendemeer” van Gjendesheim tot Memurubu, en met de veerboot weer terug. Boven op de rand op 1700 meter wandelen leek ons niks met die wind, en onderaan langs de berg en het water is het minstens net zo mooi.

  Nadat we de kempif afgerekend hadden hebben we de kempert op de betaalde parkeerplaats gezet bij het begin van het Gjendemeer en zijn we gaan lopen. Het waait flink, maar tussen de bomen is het goed te doen. Het is wel skitterrond weer en het water is knalblauw. Het was een pittige wandeling van meer dan 10 km. en het pad was lastig en ging veel op en neer. Al met al hadden we nog bijna 600 meter gestegen.

  Hoe dichter we bij het eindpunt kwamen, (waar de boot aan zou moeten leggen) hoe meer Anita begon te twijfelen of ze het nou wel goed begrepen had dat de boot daar 16:40 komt om passagiers mee terug te nemen… Het was namelijk een takke-eind lopen, en om aan het eind te moeten constateren dat er geen boot terug is, en dat we hetzelfde stuk weer terug moesten, deed haar huiveren… Ik had er echter het volste vertrouwen in dat Annie het goed begrepen had, en probeerde haar steeds gerust te stellen…

  Uiteindelijk kwamen we aan bij de steiger van Memurubu, en daar waren al mensen aan het wachten en we konden op het aanplakbiljet zien dat de boot inderdaad om 16:40 zou arriveren. We waren wel anderhalf uur te vroeg, maar dat was niet zo erg. Stipt op tijd arriveerde de boot, en binnen een half uur waren we weer terug op het beginpunt, moe maar voldaan. Het was een hele mooie tocht die de moeite meer dan waard was.

  De boot terug

  We hebben daarna de nieuwe bestemming bepaald: een kempif iets lager gelegen en 30 kilometer verderop, en daar zitten we nu. De kempif heet “Jotunheimen Ferieseter” en het gebied “Hammerseter”… (Zoek dat maar eens op 😉 ) Het is een mooie- en wederom rustige kempif tussen de bomen, en ze hebben hier wifi! Dus ik heb vandaag 3 achterstallige dagen kunnen uploaden!

  We weten nog niet of we hier blijven morgen en gaan wandelen, of dat we eerst ergens anders heen gaan en daar gaan wandelen… Jullie horen het later.

  HIER weer wat skitterronde ploagies van weer een skitteronde dag!

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 19:36

Leave a Reply