juni 2013
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 18jun

  Annie en Stefke boven op de pukkelt…

  We hebben weer als dijkwerkers geslapen, en kwamen pas om 9:30 van bedde af! Het is mooi weer en af en toe doet de zon de kempert weer kraken. Goed nieuws, want dan gaan we voor de verandering eens wandelen 🙂 .We hebben heerlijk in het zonnetje ontbeten en hebben ons toen klaar gemaakt om te gaan lopen. We gaan de pukkel achter de kempif beklimmen. De kempif ligt op 600 meter, en de top van de pukkelt is op 1170, dus dat is een makkelijk klimmetje van zo’n 570 meter. We moeten eerst nog 3 kilometer door het bos en dan gaat het omhoog.

  Om een uur 12 vertrokken we, en het was een hele leuke route, die begon in het bos, en langzaam maar zeker tot boven de boomgrens voerde. We hebben heel veel Eland drolletjes gezien, dus die moeten hier veel zitten. We deden dan ook heel stil en keken goed om ons heen, maar helaas… Geen Elanden gespot. We hebben rustig aan gelopen vanaf de kempif en na 2 uurtjes stonden we op de top. Het was kraakhelder weer met prachtige cumulus wolkjes, en we konden heel ver kijken. We keken zo Jotunheimen in en volgens Annie hebben we ook de hoogste berg van Noorwegen gezien: de Glittertind (2470 meter met ijskap meegerekend… zie foto’s)

  Boven op de top hebben we lekker gezeten en gegeten, en hebben het kastje van het Hytteboekje van de ingestortte Hytte weer even opgehangen aan een rots. Uiteraard hebben we er even een Laffe Teckel stickert opgeplakt 🙂 Je kon honderden kilometers ver kijken rondom… Het was heul mooi!

  Panorama van het uitzicht op Jotunheimen

  Toen weer rustig aan afdalen en we zijn op de terugweg even bij de kiosk naast de andere kempif langs gegaan om te kijken of ze daar wellicht wat prei en/of paprika hadden voor de macaroni van vanavond. En verdomd, dat hadden ze… En ook een heerlijk gekoelde halve liter bier voor als we weer terug zijn op de kempif 😉 We hebben ook nog even een lekker ijsje gescoord en even op een bankje gezeten.

  Eenmaal terug op de kempif hebben we heerlijk in het zonnetje gezeten met een happie en drankie. Er zijn hier wel meer muggen dan op alle eerdere kempifs, dus we hebben de Myggspiral even aangestoken en ons ingesmeerd met bodylotion (helpt echt!). Rond half zeven ben ik gaan douchen en Annie is vast de groenten gaan snijden. Daarna heb ik gekookt en hebben we lekker buiten gegeten.

  Nu is het bijna half tien s’ avonds en we gaan zo weer lekker dom Yahtzeën… Morgen gaan we op tijd op, want we gaan m’n familie weer opzoeken nabij Lillehammer (Brøttum), en dat is zo’n 144 kilometer rijden, waar je hier in Noorwegen toch nog zo’n 2 uur en drie kwartier over doet (zonder stoppen). Daar blijven we tot vrijdag en dan pakken we vrijdagavond in Larvik de boot terug naar Denemarken. Morgen meer 😉

  HIER weer een bulte ploagies…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 07:10

One Response to “Heidal pukkel beklommen”

 1. Marc Says:

  Man, man, man! Wat een vreselijk mooi land is het toch.
  Het doet me denken aan de Highlands van Schotland, zo puur en ruig.
  lieverds, we genieten met jullie mee!

Leave a Reply