juni 2013
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 19jun

  Mooi zitje achter huis

  Vandaag was ik lekker op tijd wakkert, en heb de weploggert van gisteren alvast geupload. Het is wederom heerlijk weer. Nadat ik de boel op het interweb had gezet ben ik het ontbijt gaan klaar maken. Annie Skildert leg nog te maffe… Ik heb haar even op en Jochem Meijer manier wakker gemaakt en ben toen koffie, thee en eitjes gaan klaar maken.

  Na het ontbijt in het zonnetje hebben we de boel ingepakt en zijn we vertrokken richting Brøttum. Vandaag gaan we zoals gezegd weer naar de Kirkhusjes. De reis verliep voorspoedig, en we hebben een half uur van de tomtom-tijd af gereden en we waren 12:15 bij het prachtige huis. Ze wonen heel mooi vrij met land, bos en een rivier op hun erf… Bovendien is het huis omzoomd met een veranda dus je kan rondom zitten en genieten van het uitzicht. Helge is nog aan het werk en Patricia kwam 13:30 thuis. Kajsa is op schoolkamp en Mika kwam later die middag thuis. Het was weer een hartelijk weerzien, en we hebben eerst gezellig thee en koffie gedronken, en nog een paar pannenkoeken soldaat gemaakt dei Patricia over had 🙂

  Daarna hebben we ingetekend voor een excursie op- en rond het landgoed van de Kirkhusjes. Dat was erg leuk. Overal paadjes en leuke plekjes, en je kan prachtige rondjes lopen. ‘s Winters eten de Elanden de mezenbollen van de voederplank, dus er zit ook veel “groot wild”. Bovendien heeft Den Vos Reinaerde gisteren de haan van het erf verorberd, en van één van de hennetjes een teen afgebeten… Sindsdien hebben de weduw-kippetjes huisarrest, en moeten ze binnen blijven… Triest!

  De schuur en het huis vanaf verre

  Na de rondleiding zijn we een beetje gaan chillen en toen Helge en Mika ook gearriveerd waren, heeft Helge de bak gesleept met zijn Hyundai Galloper en heeft Annie paardrijles gegeven aan Mika. En dat beviel goed geloof ik.

  Daarna hebben we lekker gegeten :Wortels, Aardappelpuree, Zalm, Hamburgers (voor Annie) en Caramel-Yoghurtijs met chocoladesnipperts en koffie toe! ik zeg heeeeeeeerlijk! ‘s Avonds een beetje hangen en ouweneelen en tegen twaalven gingen we te bedde.

  HIER de foto’s van vandoage…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:43

Leave a Reply