juni 2013
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 20jun

  Het hele stel compleet!

  Na een prima nachtrust zijn we rond 9 uur opgestaan. Het is lekker weer, en na een lekker ontbijt zijn Annie en ik op safari gegaan. Helge moet werken; Patricia heeft ook afspraken vandaag tot een uur of 2; Kajsa is nog op kamp en Mika is op school. We hebben de GPS mee met de topo-kaart van Noorwegen, en daar staan zelfs de allerkleinste wandelpaadjes op. We hadden ook tips gekregen van Patricia en zijn rond 11 uur vertrokken.

  We hebben een prachtige wandeling gemaakt en zijn ook nog langs het bergmeertje gekomen waar Kajsa met haar klas op schoolkamp was, dus dat was erg leuk. We zijn ook nog naar het strandje gelopen en hebben alle oude gebouwtjes van het oude- en verlaten hout-overslag-terrein doorzocht en de 19/20ste eeuwse industrie bekeken.. Erg leuk! Uiteindelijk hebben we een mooi rondje gemaakt van totaal 15 kilometer waar we netto 3 uur en 50 minuten over gedaan hebben (bruto 5 uur weg geweest). Eenmaal terug bij de Kirkhusjes waren Kajsa, Mika en Patricia ook weer thuis.

  We hebben toen heerlijk gerelaxeerd in de zon, en omdat we vanavond gaan BBQ’ en hebben we alvast wat voorbereidingen getroffen. De Kirkhusjes moeten eerst nog naar een eindejaarsvoorstelling van de school van Mika, maar zouden rond 19:45 terug zijn. Wij zouden intussen de salade, kruidenboter en het vuur klaar maken zodat we zó van start konden als ze weer teug zijn. Rond half acht kreeg ik en sms’je van Helge: “Start the freaking gril!!!” en dus mocht ik de Weber in de fik steken!

  We hebben ‘s avonds heerlijk ge-BBQ’t en het bleef tot laat in de avond zwoel. Na het BBQ’en nog even chill koffie en thee genieten op de veranda met uitzicht op de ondergaande zon, en een heerlijke avond is een feit. En passant heeft Patricia ook nog even de 3 dozen met “verassingen” uitgepakt, en ze was erg blij met de “Griekse lamp van mama”, de boeken en het kado van Ina (wat ze nog niet uit mag pakken, want ze word pas 13 juli officieel half-bejaard 😉 )

  De oude amerikaan

  Ow ja: vlak bij het huis van de Kirkhusjes in het bos heeft Patricia een wrak van een amerikaanse auto ontdekt uit de 50-er jaren… Echt een museumstuk, en niemand weet er van… Heul speciaal.  Helge en ik zijn er even naar toe geweest samen met Kajsa. Wie weet wat voor auto het is mag het zeggen (zie foto’s). Nog even een fantastische anekdote: Toen Anita ‘s avonds op de veranda aan de voorkant van het huis even de 2 katten aan het aaien was, kwam plots de beruchte “vos Reinaerde” uit de struiken zetten, en liep naar de voordeur toe… omdat Anita stokstijf bleef zitten had de vos het niet door. De katten hadden de vos eerder door dan Anita en die waren al heel zenuwachtig om zich heen aan het kijken. De vos was duidelijk op zoek naar nog wat van die heerlijke KFC hapjes, maar die zaten veilig in de schuur. Uiteindelijk verdween de vos weer in het bos. Een prachtige ervaring!

  Om 0:30 gingen we te bedde. HIER kun je op klikken zodat je een digitaal album te zien krijgt met allemaal digitaal vastgelegde indrukken van deze prachtige dag…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:47

3 Responses to “Wandelen en grillen”

 1. Marc Says:

  @34 geniale picknick-tafelt

 2. Marc Says:

  Volgens mij is de auto in het bos een Nash Lafayette 4-deurs sedan uit 1938.
  Seaman is de carrosserie-bouwer.
  Zeldzaam karretje!

 3. Stefke Says:

  Mooi man! Bedankt voor het opzoeken! Ik had jouw bevindingen ge-sms’t naar mijn Noorse zwagert en dit zei: “Never heard about it… I’m gonna look it up. Maybe I can sell it and never have to work again!!!”

Leave a Reply