juni 2013
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 22jun

  De wekker was gezet vandaag, dus we om 7:30 gingen we van bedde. Het heeft vannacht geregend en nu is het droog. Het waait wel flink, en de kempert schud af en toe zelfs wat heen en weer. We hebben lekkere verse broodjes besteld vandaag, dus samen met de gekookte “Kirkhus-eitjes” was het ontbijt was weer genieten. Als een geoliede machine hebben we daarna de kempert weer rij-klaar gemaakt en afgerekend, en rond half tien zijn we vertrokken richting Nederland. Het waaide hard in het noorden van Denemarken, maar dat werd richting Duitsland wel wat minder. We hebben lekker rustig aan gereden, en dat scheelt een hoop brandstof, zeker als je de wind pal tegen hebt 😉

  Het is lekker rustig op de weg en de reis verliep dan ook prima. We hebben nog wel een “aanvaring” gehad met een dikke Buizerd, die de weg probeerde over te steken zonder eerst links-rechts-links te kijken en/of het viaduct- danwel het zebrapad te gebruiken… Het was een harde klap, en de buizerd bleef nog even tegen het raam spartelen alvorens hij rechts de berm in viel… Hopelijk overleeft hij/zij het, maar ik vrees het ergste… Zonde cq zielugh!

  Rond 13:00 uur waren we bij de grens van Duitsland, en rond 17:00 passeerde we de grens van Nederland. Bij de McSnack van Heerenveen hebben we nog even geparkeerd voor een lekkere BigSnack en en klein milkshake banaan, en om 18:30 reden we de oprit van ons huis op… Het was een hartelijk weerzien met de onze zes tijgerts, en ook het weerzien met Pa en Moe Heida was uiteraard weer leuk. Ze zaten net aan de Nasi en hadden ons niet eens de dam op zien rijden… Ken je nagaan hoe dik begroeid het is geworden! 😉

  We hebben gezellig even bijgepraat en daarna zijn Siep en Alie weer vertrokken, en hebben Annie en ik een lekker rood wijnje genomen en Bert Vischer gekeken. Daarna douchen en noar bedde!

  Resuméé Mastrubéé
  Het was een heerlijke vakantie en we hebben het weer super getroffen met het weer. Ik dank de weergoden daar hartelijk voor! Totaal hebben we 3030 km gereden met de kempert bij een gemiddeld brandstofverbruik van 1 op 9,8 en 2 x 160 km. gevaren met de Colorline.  We hebben naast de Hytte en Brøttum 8 kempifs aangedaan.

  Het was super leuk om de familie in Noorwegen weer te zien in hun Hytte en hun nieuwe huis, en willen ze nogmaals hartelijk bedanken voor de fijne tijd en de goede zorgen! De eerstvolgend buitenlandse trip zal medio Juli zijn, want dan gaat een delegatie Laffe Teckels (inclusief ondergetekende) weer lekker paragliden in Greifenburg! (zie de Laffe Teckel Kalender) Tot dan!

  Groetjes, Anita en Jeffrey.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 12:40

Leave a Reply