juli 2013
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 13jul

  Statieportret van een ongeregeld zooitje…

  Jeeraar doet verslag:
  Na het opentrekken van de rits van de tent, zie ik dat het erg bewolkt is. De Emberger ligt nog in de wolken en dat beloofd meestal dat het vliegweer wat minder wordt. Ook is de verwachting dat in de namiddag wat regen en onweer komt. Dus we kijken wel wat we gaan doen. Maar een aantal van ons is net aangekomen en wilden wel graag vliegen. Al snel zaten we in een busje naar boven om te starten op de Wiessflecker.

  Atze, Jorden, Jan, Jeffrey en ik zijn met z’ n vijfen gegaan en al snel waren we boven. Op de start was een Duitse school, maar verder was het rustig. Ik had de Advance Epsilon 7 bij me en had was dan ook erg benieuwd hoe deze zou vliegen. Ik was als eerste in de lucht en het scherm voelde direct vertrouwd en goed aan. Helaas kon ik niet veel thermiek vinden en stond na een kleine 15 minuten al weer aan de grond. De anderen waren ook snel gestart en hadden een vergelijkbare vlucht. Behalve Jeffrey, heeft er toch nog een ruim half uur uit kunnen halen. De Epsilon voelt gaat, dus morgen hopelijk vliegen vanaf de Emberger om te kijken hoe het dan gaat.

  Na het vliegen hebben we wat rondgelummeld. Ik ben nog 2 keer op de fiets naar de supermarkt geweest. De eerste keer ging ik heen om vlees te halen, maar dat was ik vergeten. Dus moest ik nog een keer. Het was mooi weer… Teruggekomen op de kempif waren Jan en Tjitske met de kids ook aangekomen, dus de groep is nu echt compleet. Vanavond gaan we met de hele groep eten in het restaurant van de kempif, samen met Marina en haar gezin. Altijd gezellig! Het eten was voortreffelijk en het was erg gezellig. We hebben veel gelachen en gedronken. Marina had een fles zelfgemaakte Marillenschnapss mee gebracht, die ’s avonds nog even geproefd moest worden. En deze was verrukkelijk!

  Na het eten strompelden we weer naar de tent om vervolgens snel te gaan slapen. Iedereen was erg moe en een afzakkertje zat er niet meer in.
  Morgen beloofd een mooie (vlieg)dag te worden, dus iedereen wil fris en fruitig aan het ontbijt verschijnen.

  De foto’ s van vandaag

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 11:38

Leave a Reply