juli 2013
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 14jul

  Op naar de busjes

  Vandaag zaten de meesten inderdaad fris en fruitig aan het ontbijt. De zon deed al erg z’ n best om ons te plezieren. Na het ontbijt ben ik de kempif over gegaan om 8 man bij elkaar te sprokkelen, zodat we met een privébusje van Putzl naar boven konden. Tegen 11 uur verzamelden we ons en nadat het busje was gearriveerd zijn we met 6 man naar de Embergeralm gegaan. Pieter en Jan Bruggemans waren al in een busje van Airtime gestapt. Boven was het erg druk en fris. Na een kop koffie en wat geklets zijn we toch maar gaan vliegen.

  Ik had de Epsilon 7 mee, dus voor mij was deze vlucht speciaal. Binnen een kwartier waren de meesten van ons gestart en het ging al snel lekker omhoog. Binnen de kortste keren zaten we tegen of in de wolken. Bruggemans en Stefke vlogen als eersten naar de volgende berg en als snel ging de rest ook. Nu houd ik zelf niet zo van vliegen in de wolken, dus ik koos een iets andere route. Ik zakte hierdoor uit en moest erg knokken om weer hoogte te pakken, maar met succes. Binnen de kortste keren zat ik op 2400 m. Stefke was inmiddels al weer een berg verder richting Lienz. Bruggemans, Steengroeve, Tjitske en ik zaten na een oversteek te knokken bij de hoogspanningskabels om hoogte te vinden en te houden. we zakten allemaal uit richting Oberdrauburg. Steengroeve en Tjitske landen in het Drautal, Bruggemans landde tegen de berg in een soort tussendalletje. Gelukkig kon ik een mooie thermiekbel vinden die me soepel opnieuw naar zo’n 2200 m. bracht. Of dit nou aan de Epsilon ligt of dat ik geluk had; ‘t zal wel van beide een beetje zijn. Stefke was inmiddels aangekomen in Lienz en was weer op de terugreis. Ik ben hem nog tegengekomen toen ik richting Lienz vloog. Uiteindelijk ben ik het Mölltal overgestoken met de hoop om via het Mölltal richting het oosten te kunnen vliegen. Helaas was de wind erg hard en moest ik ontzettend nodig  pi… Ik baalde als een stekker dat ik moest landen, maar de natuur is sterk. Ik heb 3 uur gevlogen aan de Epsilon en ben er erg tevreden over. Mijn keuze is gemaakt.

  Stefke vloog nog steeds. Hij is uiteindelijk de Emberger weer voorbij gevlogen om bij de Hütte (Alm) van Marina haar familie een drankflesje met een zelfgemaakte dropchute te laten vallen en met succes. Seppie en de zwagert waren al uitgebreid aan het zwaaien en ze hebben Stefke gezien toen hij de schnapps dropte. En het flesje met Beerenburg is ook bemachtigd. Leuk! Later hierover meer. Stefke is nog wat heen en weer gevlogen  naar de Weissensee en weer terug naar de Emberger en heeft uiteindelijk 5 uur gevlogen!!! Chapeau jongen.

  Ik ben terug gegaan met de bus en de trein. Om 18:00 uur stapte ik uit op station Greifenburg, waar Marianne met zat op te wachten met camera en een blik bier. Deze ging er heerlijk in en na een korte wandeling naar de kempif kwamen de verhalen. Al met al was het een mooie dag, zowel voor de vliegers als voor de niet-vliegers. Bruggemans is nog weer naar boven gegaan voor een extra vlucht en Den Vloam heeft een tandem net Miep gedaan die ook errug leuk was. Atze is een uurtje na ons gestart en heeft een korte, maar leuke vlucht gemaakt. Gerard J. is uitgezakt voor Oberdrauburg, maar heeft zich weer omhoog gewerkt en is teruggevlogen en geland op de kempif.

  ‘s Avonds hebben we weer gekookt en lekker afgeborreld. Ook nu was het weer erg gezellig. Voor middernacht lagen we na een mooie dag moe en tevreden op bed.

  Klik voor de foto’ s. Cheerio, Sjeeraar

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 12:20

4 Responses to “Topdag!!!”

 1. Marc Says:

  Super-actie Stefke!
  Kan ik binnenkort een overlandcursus bij jou boeken?

 2. Rudi en Bea Says:

  Tja…
  Gewoonweg voor iedereen PROOST !!
  Helaas zat er voor ons geen weekje Greiff in
  (moest weer jarig zijn en de aannemert staat donderdag voor de deur)

  Mzzl en nog veel plezier, vanuit ook een zonnig lelijkstad…

  Rudi en Bea

 3. Dirk Says:

  Mooi gevlogen mannuh !

 4. Dirk Says:

  Ennuh, welke gewichtsrange is dat nieuwe vliegapparaat overigens ?
  Gewoon interesse natuurlijk 🙂

Leave a Reply