juli 2013
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 15jul

  Geert is ook gearriveerd

  Jeeraar doet weer verslag:
  Wat weer een heerlijke nacht! Onze onlangs aangeschafte matjes van de Uitbuiter slapen heerlijk. En de nachten zijn hier nu lekker koel, dus we slapen lekker. Alleen de vervelende muggen die tegen et schemer ‘s avonds komen moeten wat meer in de buurt van de grote weg vliegen. Iedereen zit onder de muggenbulten, da’s dus vervelend.

  Na het ontbijt en de koffie is een groot deel van de groep boodschappen gaan doen. Ik ben met de familie Den Vloam naar de Emberger gegaan, want Den Vloam wilde graag een tandem doen met zijn zussie. Niet met Astrid, die we kennen van de wintersportvakantie, maar met zijn oudste zus. Het was een beetje een gok om naar boven te gaan, want de bewolking vertelde ons dat er een harde noorderwind (föhn) zou zijn. We zijn met 2 auto’ s naar boven gereden en daar eenmaal aangekomen was het erg rustig. Er lag 1 delta en er stonden 2 schermvliegers. Den Vloam en ik beslisten dat we gauw moesten vertrekken, om te voorkomen dat er een te harde startwind zou zijn. Red (Tjitske) ging ook vliegen, dus we stonden met z’ n 3-en klaar.

  Al snel waren we in de lucht en Den Vloam had een mooie start met de tandem. Ik ben er achteraan gegaan en na mij startte Red. We zijn vrij snel weer naar het dal gevlogen en na ruim 25 minuten landde ik weer veilig op de kempif. Het was mijn voorlopige laatste vlucht aan Epsilon. Ik heb het scherm ‘s middags helaas in moeten leveren.

  De rest was inmiddels terug van de supermarkt. Steengroeve en Bruggemans zijn nog met Den Vloam mee naar boven gegaan, want de auto moest worden gehaald. En je raadt het al, zij zijn vliegend naar beneden gegaan. Ook Geert M. was gearriveerd en was bezig zijn tent op te zetten. Hij is gisteravond vertrokken en heeft ergens in Duitsland overnacht. Ik heb hem nog geholpen zijn tent op te zetten. Na wat te hebben rondgelummeld, hadden we toch nog wel zin om nog een keer te vliegen. Geert wilde ons wel naar de Wiessflecker brengen en dat aanbod grepen we met beide handen aan! De vlucht was kort en krachtig. Iedereen kwam goed weg, alleen had Steengroeve een lijn-over (lijntje boven langs het scherm). Gelukkig kon Steengroeve met zijn ervaring het scherm weer mooi vliegend krijgen.

  Op de kempif hebben we alweer na-geborreld en het was zoals gewoonlijk weer erg gezellig. Tegen 19:00 uur zijn we gaan koken en nu zitten we onder het genot van een kopje koffie aan het chillen, bellen met het thuisfront en aan het webloggen. We maken het vanavond niet te laat, want morgen beloofd het alweer een mooie dag te worden. We beginnen er aan te wennen…

  De foto‘ s van vandaag

  Cheerio, Sjeeraar

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 06:49

Leave a Reply