juli 2013
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 16jul

  Stefke is ERRUG blij!

  Jeeraar doet wederom het verslag:
  Ik ben vroeg opgestaan om voor de hele roedel gebakken eieren met spek te bakken. Dat doe ik meestal wel tijdens onze gezamenlijke vakanties en vandaag was het een mooie dag om te doen. Er zijn dan ook 9 perfect gelukte gebakken eieren door de keeltjes van de Teckeltjes gegleden.

  Volgens de weergoeroe’s zou het vandaag een perfecte vliegdag moeten worden met sterke thermiek. Dus al gauw werden er plannen gesmeed en we besloten unaniem dat we tegen half 11 naar boven zouden gaan. Ik had bij Peter Puzl gauw een taxi geregeld en om klokslag 5 over half 11 gingen we op weg. Het was al erg warm en in de taxibus zonder airco was het het niet aangenaam vertoeven. En al helemaal niet met 8 zwetende, enigszins ietwat corpulente mannen. Enfin, het was erg druk op de start, dus na het rituele observeren wat anderen doen, gingen we uiteindelijk toch maar vliegen. Het werd Geert zijn eerste vlucht in dit gebied en hij was erg nieuwsgierig hoe anderen het deden. Al vrij snel waren we allemaal gestart en speerde iedereen omhoog. Ik vloog met de Ozone Mojo 4 en was eigenlijk iets te zwaar voor dit scherm. Kort samengevat: ik had het opnieuw niet naar mijn zin en besloot dan ook om snel weer naar beneden te gaan om mijn Swift op te halen. Na 90 minuten te hebben gevlogen, stond ik weer aan de grond. Na een snelle lunch ben ik weer naar boven gegaan om opnieuw een start te maken. Boven was het erg rustig, alleen Pieter was er. Na een half uurtje ben ik gestart in een enorme thermiekbel. Gevolg: binnen de kortste keren zat ik op 2500 m. Ook nu was ik het al snel zat en na 3 kwartier stond ik weer aan de grond. Al met al een redelijke vliegdag, al had er meer in gezeten.

  De rest was naar het zuiden gevlogen en deed het erg goed. Bruggemans, Steengroeve en Tjitske zijn ergens in de buurt van Oberdrauburg geland, Geert is in Winkler geland. Dit is in het Mölltal en heeft Geert dus een erg leuke eerste vlucht gehad. Atze is op de kempif geland en Gerard J. ook ergens in het dal. Volgens mij heb ik nu iedereen gehad…….. o, dat is ook zo. Ik ben Jeffrey vergeten!

  Jeffrey, tja, wat moet je daar nog van zeggen. Voor de niet-vliegers onder de lezers, het is in ons ‘wereldje’ erg leuk om overland te vliegen. Dit wil zeggen dat je start, thermiek pakt en dan mee vliegt met de thermiekbel. Waar je land, dat zie je dan wel weer. Het is nog leuker als je een rondje over land kunt vliegen. Dus je start, vliegt weg en je probeert dan in een zo groot mogelijke cirkel weer terug te komen waar je gestart bent. Des te groter de cirkel, des te beter de prestatie. Dit heet een FAI-driehoek. Jullie raden het al, Jeffrey heeft gisteren een FAI-driehoek gevlogen. En wat voor één?! Hij is vanaf de start richting Lienz gegaan, is toen het Mölltal overgestoken, is vanaf het Mölltal tegen de wind in richting Spittal gevlogen om vervolgens vanaf Spittal via de Weissensee weer naar Greifenburg te vliegen tot boven de start. Een ongekende prestatie, ook omdat zijn scherm niet in de categorie valt waar dit soort driehoeken meestal mee worden gevlogen. De afstand die hij gevlogen heeft is 88 km, maar zijn werkelijk aantal gevlogen kilometers zijn veel meer. Hij heeft op een hoogte gezeten van 3400 m. en heeft ook nog eens leuke foto’ s gemaakt. Je kan je voorstellen hoe hij zich voelde na deze MONSTERvlucht van 5 uur?! we hebben hem opgewacht op de landingsplaats met een daverend applaus. En hij was zo trots als een aap met 7 lu.. ehm… staarten. HIER de details van de vlucht op XCONTEST.ORG

   

  Na het vliegen zijn we haantjes gaan eten in het restaurant en daarna hebben afgeborreld in de LT-shelter. Al met al was het een zeer gezellige en geslaagde dag!

  HIER de foto’s van vandaag (toevoeging Jefrey: en heul veul van het vliegen..;-)  )

  Cheerio! Jeeraar.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:55

4 Responses to “Stefke’s dag”

 1. Annie Says:

  Ik ben heel erg trots!!!!!!!

 2. Jasper Says:

  @Annie: En terecht!

  Tjonge jonge, ik ben er niet bij en dan gaat ie geweldig presteren. Nu knaagt aan mij de vraag of je je tot nu toe altijd stiekem heeft ingehouden als ik mee ben (om me te sparen).. 🙂
  Nou ik heb je vanavond opgegeven voor de xalps 2014!

 3. Marc Says:

  @Jasper De èchte Red Bull X-Alps zijn echter pas weer in 2015.

  @Stefke Ik ben heel erg jaloers!!!!!!!!

 4. Beetje Says:

  TOPPER!

Leave a Reply