juli 2013
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 18jul

  Bruggenkamp geland net achter Steinfeld

  Jeeraar weer:
  Het einde komt in zicht… Althans, van onze gezamenlijke vakantieweek. Maar gelukkig hebben we vandaag, morgen en zaterdag nog. Al is de zaterdag een reisdag.

  Maar eerst vandaag. Het wordt eentonig, maar alweer was het bij het ochtendgloren prachtig weer. Op de kempif was iedereen zeer actief en zo ook de ouders van het kind dat de hele nacht had liggen krijsen. Het waren jonge ouders die op de fiets met aanhanger, kind en hond op doorreis waren. Nou, geloof me, ze zijn door de halve kempif uitgezwaaid.

  Wij zijn na het verrukkelijke ontbijt tegen 11 uur met het busje van Puzl weer naar de Emberger gereden. Er werd opnieuw sterke thermiek verwacht, maar wel met kans op overontwikkeling. En voor de niet-vliegers weer een educatief moment: overontwikkeling is niet goed! Zeker niet als je vliegt of wilt gaan vliegen. Maar ook niet als je op de kempif zit in je bikini. Want er kan onweer en heul veul regen uit overontwikkeling komen. En harde woei. Enfin, we zijn dus gestart en iedereen kwam goed weg. Bruggemans en Stefke zijn uiteindelijk naar Steinfeld en Stagor gevlogen en geland op een veldje vlakbij het tenniscafé waar Marina werkt. Steengroeve, Den Vloam en ik zijn geland op het landingsveld bij de kempif en Gerard J. landde vlak bij de kempif. Geert was het vliegen niet zat en heeft het halve Drautal doorkruist. Hij heeft uiteindelijk bijna 4 uur gevlogen. Goed gedaan!

  Marianne en ik zijn na het vliegen met de auto naar de Weissensee gegaan om daar te lunchen. De Weissensee en omgeving is werkelijk prachtig. We zijn er zo’ n 16 geleden al eens geweest op de brommert en de indrukken van toen waren nu nog steeds net zo.

  Miep & Steengroeve hebben de mannen uit Steinfeld weer opgehaald (en een drankje gedronken met Marina) en zijn daarna met z’n allen naar de Badensee gegaan om af te koelen. En dat mocht ook wel, want de temperatuur in de schaduw was al opgelopen tot zo’n 32 graden! Toen iedereen weer zo’n beetje terug was op de kempif, kwam Geert net weer naar beneden.

  ‘s Avonds zijn we met z’n allen gaan eten in het restaurant, wat weer errug gezellig en lekker was. Het was trouwens ook de laatste keer, want morgen gaan we koken. Miep & Steengroeve gaan vrijdagavond al rijden, net als Geert. De rest gaat zaterdag weg. wij hebben nog een week vakantie, maar we gaan wel weer naar huis. We willen nog een aantal dagtripjes doen met de brommert en eventueel nog een keer lieren in Hooghalen. Maar eerst komt de vrijdag nog. Want opnieuw wordt er voor vrijdag prachtig weer verwacht. Dus nu gaan we lekker op één oor (2 oren lukt me nog steeds niet).

  Sjeeraar zegt: trusten en tot morgen!

  De foto’ s van vandaag

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 15:29

Leave a Reply