juli 2013
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 19jul

  Voor de laatste keer naar het busje…

  Jeeraar weer aan de tiep:
  ‘T is vandaag alweer de laatste vliegdag van deze vakantie. Iedereen is vanochtend erg relaxed en er is dan ook geen haast om naar boven te gaan. Maar om 11 uur was het dan zover, we stapten voor waarschijnlijk de laatste keer deze week in om naar de Embergeralm te gaan. Toen we boven aankwamen, was het al lekker druk op de start, maar niet zo druk in de lucht. Maar het leek dan ook erg onrustig in de lucht. Er stond een sterke oostenwind en er kwam weinig thermiek over de startplaats. Na vele missstarts van diverse piloten en het zeer onrustig vlieggedrag van diegenen die wel wegkwamen, besloten veel piloten om maar even wat te gaan drinken. En zo ook wij, de Laffe teckels. Steengroeve was er gelijk zat van en besloot om met het busje weer naar beneden te gaan. Miep was hun tenta-villa al aan het afbreken, dus konden ze nu iets eerder rijden dan oorspronkelijk gepland.

  Na het bakkie koffie besloten we nog een half uurtje te wachten. Mochten de condities dan nog niet beter zijn geworden, dan zouden we de taxi bellen om ons te komen ophalen. En inderdaad, zo is geschiedde. Binnen een uur was de taxi er en moesten we helaas noodgedwongen weer naar beneden rijden. Maar onze hoofdleus is niet voor niets: ‘Beter balen dat je niet gevlogen hebt, dan er spijt van hebben dat je vliegt’. Beneden troffen we nog net Miep & Steengroeve en konden nog officieel afscheidt nemen.

  ‘s Middags hebben we de auto alvast wat ingepakt, de tarp afgebroken en bier/rosé gedronken. O ja, en droge worst gegeten… Vanavond gaan we eten in het restaurant. Morgen zetten wij de wekker om 7 uur, de bedoeling is dat we rond 9 uur gaan rijden.

  Het was een prachtige vakantie voor ons, met veel mooie vluchten. We hebben geen dag slecht weer gehad, eigenlijk alleen maar zon. Het was zoals gewoonlijk weer erg gezellig, al was in de 2e week de roedel Laffe Teckels niet compleet. In september gaat een groot aantal Laffe Teckels weer naar het meer van Annecy in Frankrijk en daar verheugen Marianne en ik ons ontzettend op. We hebben er zin in. Maar we hebben nog een week vakantie en daar gaan we eerst maar eens van genieten.

  De foto’ s van vandaag.

  Cheerio, Sjeeraar.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:09

Leave a Reply