juli 2013
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 21jul

  overland-hooghalen-oldeholtpade-21-7-2013-jeffrey-griffioen

  Het is al jaren mijn ultieme doel: vanaf Hooghalen naar huis vliegen… En niet zo zeer om de afstand; maar wel om het idee… En vandaag is me dat eindelijk gelukt. De condities waren redelijk: oostelijke wind, en redelijk thermisch.

  Ik stond bij de camping De Horrebieter bijna aan de grond (de mensen op het strandje waren al naar me aan het roepen en zwaaien), maar gelukkig kreeg ik 150 meter boven de grond weer een plusje, en kon ik hem weer omhoog draaien.

  Uiteindelijk ben na 1 uur en 26 minuten geland op de ijsbaan bij ons achter huis… Super! Ik heb de boel vervolgens ingepakt en in huis gelegd, en ben toen met de Brava weer naar Hooghalen gereden.

  Jeeraar heeft ook een leuke vlucht gemaakt, en heeft in Appelscha een “publieks-landing” gemaakt. Hij kon natuurlijk makkelijk verder, maar het massaal in de achtertuin bivakkerende publiek dat uitzicht had op een mooi landingsveld in Appelscha, smeekte hem om een mooie landing te maken… En zo geschiedde… En de eerste vraag van iemand die naar hem toe kwam rennen nadat hij geland was: “Waar ben je uit het vliegtuig gesprongen?” 🙂

  Daarnaast hebben ook Jan Bruggenkamp, Geert, Arjan, Arjan en Siebren een leuk vluchtje kunnen maken. Het was broeierig warm op het veld, maar wel weer gezellig. We hebben daarna lekker afgepilst en gegeten op het terras van “Het Wapen van Schotland” in Hooghalen.

  Vind je het geinig om mijn vlucht te bekijken in Google Earth? Rechtsklik HIER voor de Google Earth file (en kies voor “Koppeling opslaan als…”) .

  Groetsels, Stefke.

   

   

   

   

   

  (En voor het luchtruimschendinkje door een foute GPS layer zeg ik: "Sorry, kon ik niks aan doen")

  Posted by Sjeffrie @ 23:07

3 Responses to “Noar hûûs gevlogen…”

 1. Sjeeraar Says:

  Een geweldige prestatie!!! Zucht, was ik ook maar tegen 13:00 uur gestart…

  Maar de publiekslanding in Appelscha was idd leuk. Dus uiteindelijk toch een mooie vliegdag.

  Cheerio,
  Sjeeraar

 2. Marc Says:

  Mijne Heren, dat is ja grootaardig!

 3. Rene Says:

  Alle lof Jeffrey.
  Knap gedaan.
  Moar nou moei der mit stoppn oke. 🙂

  @Sjeeraar Die publiekslanding is een aantal van mijn vrienden niet ontgaan. (Higland-game`s is speciaal gestopt voor je.)

  Mooi gedaan beide.

Leave a Reply