september 2013
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 06sep

  De meiden aan het surfen en peddelen

  Stefke doet verslag:
  Na een prima nachtrust werden we vroeg wakker van stemmen rond de kempert… Het bleek dat Dirk en Jorden gearriveerd waren. Ze hadden een prima reis gehad en hadden inmiddels zelf al koffie gezet met ons apparaat wat standaard onder de luifelt staat. Bruggenkamp en Jeeraard moesten vroeg op omdat ze de laatste dag hulpinstructeur zijn bij PNN in Sapeney, en wij hadden plannen om een ochtendvlucht te maken vanaf Entrevernes. Dus iedereen was op tiede ûût bedde…

  Nadat we Dirk en Steengroeve de hand geschud hadden zijn we lekker gaan ontbijten, en al vlot waren Jan Buggenkamp en Jeeraar vertrokken en zaten wij bij Jappie in de auto op weg naar Entrevernes. Jappie zelf gaat niet vliegen maar Wilma, Den Vloam en ik wel. Ik was natuurlijk weer haantje de voorste, en was desalnietteplus na 14 minuten gedwongen om te landen. Ook Den Vloam kon het niet houden… Wilma daarintegen was verstandig, en wachtte iets langer met starten tot het echt droeg.  Dus Wilma had de vlucht van de dag vandaag!

  Nadat Wilma er genoeg van had en ook geland was heeft Jappie ons opgehaald en zijn we terug gegaan naar de landing. Daar even lekker lunchen en het middagprogramma opstellen. De dames gingen een surfplank en wat andere brede stand-up-boards huren, dus daar hebben we even bij gekeken en nog even gezwommen (sommigen van ons). Wij (Jappie, Den Vloam, Dirk, Steengroeve en ik) zijn ‘s middags naar Planfait gegaan. Daar was het lekker rustig en we hebben een leuk soarvluchtje kunnen maken. Na het “Länddebiertje” op het terras zijn we weer naar de kempif terug gegaan.

  We hebben daar met z’n allen heerlijk relaxed een fijn hassebassie en droge worst genuttigd, en planne gemaakt voor het avondeten. Iedereen eet bij mekaar en het was een gezellige janboel 😉 Daarna afwaasen, douchen en koffie zetten en…. De boel veilig stellen voor een verskrikkeluk onweer, want het was allemaal flitsen en gedonder in de verte. We hebben alles net op tijd veilig kunnen stellen en zijn toen de partytent ingevlucht. Het waaide en regende en een knetterend onweer raasde over de kempif. Jappie vreesde voor z’n Quechua’s en zat angstvallig alles in de gaten te houden. We hebben wel erg gelachen toen zelfs af en toe het licht in de partytent uitviel.

  Het is nu 22:00 uur en de storm is voorbij. We hebben het overleeft! 🙂 Er komt nu een koufrontje over, en we hebben plannen om morgen of maandag naar de Decathlon in Albertville te gaan. En morgen zal er nog een stroom laffe Teckels en wat asbakkies arriveren, dus de gezelligheid zal NOG MEER TOENEMEN!!!

  HIER de foto’s van vandaag

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 12:42

Leave a Reply