september 2013
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 07sep

  Marianne de Klipgeit

  Stefke doet verslag:
  We hebben vandaag met z’n allen redelijk uitgeslapen. Zo rond 9:30 kwam de laatste slaperige kop uit de tent danwel kempert zetten… We hebben verse stokbroodjes en croissants gehaald en hebben heerlijk ontbeten. Alhoewel het gisteren aardig noodweer is geweest, is het nu weer stralend weer. Mooie blauwe lucht en een lekkere temperatuur. We kunnen wel zien dat het front er aan komt, want er is hoge cirrus bewolking en het is erg vochtig in de lucht. Forclaz en de andere bergtoppen zitten nog wel in de wolkjes. Dus ondanks het best wel vliegbare weer gaan de Laffe Teckels vandaag niet vliegen, maar hebben we andere plannen. Sommigen gaan het meer rond fietsen (Jan van B., Jeeraar en Wilma), en anderen gaan een wandeltocht maken richting Entrevernes (Dirk, Jappie, Annie, Lieneke, Marianne en ik) en weer anderen gaan boodschappen doen (Den Vloam) of het kamp bewaken en sloapen (Steengroeve).

  Vandaag verhuizen Geert en Jurgen ook van Sapeney naar Annecy, en HJ komt ook nog vandaag. Theo en Hilda en Finn zullen vandaag ook arriveren, evenals Robin en Karin.

  De wandeltocht: We zijn vanaf de kempif gaan lopen en hebben via La Thuille een skitterrond paadje genomen door de bossen richting de startplek Entrevernes. Voor sommigen onder ons was dit erg zwaar omdat het erg steil was en het was broeierig warm. Maar we werden onderweg beloond met mooie bankjes met fraaie uitzichten over Doussard en het meer. Eenmaal boven op de ridge ging het vrij horizontaal naar de startplek toe. Daar hebben we lekker even gepauzeerd en een broodje gegeten.

  Daarna verder noordwaarts de ridge afgelopen onder de bomen en hoewel we richting Duingt liepen hoopte we op een afsteek/shortcut rechtsaf zodat we niet zover terug hoefden te lopen. En die shortcut kwam er richting chaparon, maar dat was dus een retesteil geitepaadje langs de richel, en dat was voor met namen Jappie erg lastig, omdat hij nog steeds wel last heeft van zijn been. Af en toe moesten we met behulp van staalkabels langs de rotswand afdalen en dat was best spannend, maar wel errug gaaf! Uiteindelijk zijn we met hier en daar een schuiferd dan toch veilig beneden gekomen. Het was een heule leuke wandeling!

  Eenmaal terug bij de kempif hebben we onszelf getrakteerd op een heerlijk ijsje en zijn we in de stoelen geplofd. De rest was ook weer terug op de kempif en sommigen hadden al weer gezwommen. De familie Luurssen en Geert en Jurgen waren inmiddels ook al gearriveerd, en waren hun stacaravan aan het inrichten. De rest van de middag hebben we lekker gerelaxeerd en wederom een hassebassie en droge worst en chips genuttigd. Karin en Robin en HJ waren ook aangekomen en de kring werd dus steeds groter 🙂

  Het diner werd vanavond in 3 groepen genuttigd: de “oude vrienden”, de eenlingen, en Annie en Stefke… Toen we bijna klaar waren met het diner begon het een beetje te spetteren, dus langzaam maar zeker werd de partytent weer bevolkt 🙂 Nu is het 20:30 en het regent behoorlijk. Maar de koffie prutteld en het is weer erg gezellig!

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 12:46

Leave a Reply