september 2013
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 09sep

  Jeffrey start op Entrevernes

  Stefke aan de typ:
  Het zou vandaag een “overgangdag” worden qua weer, maar eigenlijk was het een mooie dag met hele leuke vluchten. We zijn vanmorgen om een uur of 11 met de hele bups naar Entrevernes gereden, en daar startte Theo als eerste weg aan z’n (voor hem) nieuwe scherm (van Bart Pennenland geweest). Hij joekelde al meteen as een speer omhoog, dus wachten hoefde niet voor de rest van de kliek 🙂 . Ik startte als tweede en ook ik zat “with the blink of an eye” boven de start… De rest van de Laffe teckels en asbakkies volgde al gauw. Het was voor Theo weer de eerste bergvlucht van dit jaar, en voor Karin en Robin de eerste vlucht in Frankrijk. Entrevernes is een heule smalle startplek waar precies 1 scherm kan liggen, dus het was voor hun wel spannend de eerste keer. Maar het ging prima!

  We hebben heerlijk kunnen vliegen; de één wat meer; de één wat minder; en sommigen onder zijn zelfs tot ver boven Le Roc du Boeufs gekomen, en hebben een dik uur gevlogen 🙂  Veel zijn daarna geland op Doussard, en naar de kempif terug gelopen. Het was dus weer super vliegen vanaf Entrevernes!

  We zijn terug gegaan naar de kempif en hebben even lekker gelunched. Jacqueline en Wouter zijn ook gearriveerd, dus dat was weer handjes schudden en tûten geblazen… Daarna kwam Geert al gauw weer langs met de bus, en vroeg wie der mee wilde naar Forclaz. Nou, daar hadden Den Vloam en Dirk wel oren naar, dus die hebben gauw de spullen gepakt en zijn ingestapt. Wij hebben het wat rustig aan gedaan en zijn later naar Planfait gegaan. Daar zaten een paar paragliders al lekker hoog boven de start, dus dat leek ons wel wat.

  Zoals gewoonlijk had ik weer geen zin om te wachten en ben meteen gaan klaar maken. Het was lekker rustig op- en boven de start, maar er stond wel een pittige crosswind. En toen ik airborne was ging ik maar met 9 km. per uur vooruit, maar ging wel lekker omhoog 🙂

  Jan Bruggenkamp was ook gestart, en samen hadden we eerder al het plan opgevat om naar Forclaz te vliegen, maar dat moest nog wel even gebeuren natuurlijk. Na 1 mislukte poging om bij de “tandjes” te komen is het de 2e poging wel gelukt. Met Bruggenkamp in m’n kielzog zijn we “op een nulletje” (geen stijg, en geen sink) onderaan bij de tandjes aangekomen. Op de neus aan de noordzijde kwam de meteowind én de thermische wind samen, dus daar vonden we mooie upwind. Ik zat al vlot naast de Dents de Lanfon (http://en.wikipedia.org/wiki/Dents_de_Lanfon) en kon met wind mee langs de ridge richting Forclaz vliegen. Daar was het lekker druk voor de start, en ik ben dan ook doorgevlogen en al vlot daarna naar de kempif gevlogen en daar geland. Bruggenkamp had iets meer moeite om hoogte te winnen, maar heeft zich ook omhoog gevochten en heeft Forclaz ook gehaald. Hij is daarna op Doussard geland en naar de kempif gelopen. Super natuurlijk dat ons plannetje gelukt was! De rest van de Planfait-gangers (op Jorden na) heeft een tijdje moeten wachten omdat de wind té cross was en té hard, maar na een stief uurtien was de wind ok en konden ze alsnog starten.

  De piloten die naar Forclaz waren gegaan hebben ook leuk kunnen vliegen, en HJ is het zelfs gelukt om vanaf Forclaz naar de tandjes te vliegen met dus dikke wind tegen, en ook weer terug. Sjapoo!

  ‘s Avonds hebben we weer in groepjes gekookt en was het later in een overvolle Laffe Teckel partytent weer errug gezellig!
  HIER weer heul veul digitale ploagies….

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 18:53

8 Responses to “Lekkere vliegdag”

 1. stefkeuutfryslan Says:

  hmmm… Volgens welingelichtte bronnen wil het plaatsen van comments niet…

 2. Tjitske Says:

  Ik wil het niet testen, want dan moet ik toegeven dat ik telkens groen van jaloezie naar het verslag en vooral de ploaties kijk. Ik mis jullie zo …… (en het vliegen).

 3. Tjitske Says:

  Die ploagies doen het overigens nog niet, of duurt dat nog wel een paar uur?

 4. Rene Says:

  Beetje jammer van die plaatjes want ik zie niks.

  Have fun.

 5. Gerda Lüürssen Says:

  Inderdaad, en ik ben wel heel nieuwsgierig!

 6. stefkeuutfryslan Says:

  Tjonge-jonge… Ik had jullie wel iets hoger ingeschat… Ik was inderdaad wat vergeten ja, maar als je de vorige linkjes naar de foto’s bekeken had, kon je deze wel raden… Enfin, het is gecorrigeerd hoor 😉

 7. Rene Says:

  Ja wij zijn niet zo snugger blijkbaar,maar wel nieuwsgierig.

  🙂

 8. Rudi en Bea Says:

  Howdy Folks,

  Zo te lezen hebben jullie het weer toppie voor elkaar!!
  Voor ons begint morgen dan eindelijk de vakantie.
  We zullen Algodanales wel ff gaan checken…
  De pata negra roept al!
  Helaas geen internet, dus we kunnen jullie niet verder volgen.
  We horen de dikke verhalen wel weer als we terug zijn!!

  Diviértete y nos vemos pronto!

  Saludos, Rudi y Bea

Leave a Reply