september 2013
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 10sep

  Kaatje in haar Qeuchuaatje

  Stefke is weer de weplogger van vandoage:
  Bruggenkamp, Jeeraar en ik hadden vanmorgen de wekker gezet, want we hadden het plan opgevat om MET PAKZAK OP DE RUG naar de startplek Entrevernes te LOPEN… Maar toen we om 8:00 de kop buiten de tent- danwel kempert staken, zagen we dat het niet zulk “omhoog-loop-en-dan-naar-benee-vlieg-weer”  was. Vannacht heeft het ook weer wat geregend dus dat maakt de bergpaadjes spekglad. Een andere keer dan maar. Maar goed, we waren wel wakkert, dus dan ook maar ontbijten. En wat voor ontbijt! Want Jeeraar heeft voor iedereen die maar wilde eieren met spek gebakken! Heerlijk!

  Het is vandaag wat wisselvallig weer, en dat komt het vliegen niet ten goede. Komt aan de ene kant ook goed uit, want we zouden deze week nog naar de Decathlon in Alberville, dus dat gingen dan vandaag maar doen. Dus Jan van B, Lieneke, Jeeraar, Marianneke, Stefke en Annie, Karin en Robin, Dirk en Wilma zijn in 2 auto’s naar Alberville gegaan, en de rest had geen zin en bleef op de kempif.

  De Decathlon is voor de outdoor-, sport-, en kampeer fan als een Gucci winkel voor Estel Gullit, dus de laffe teckels hebben zich daar  dus wel vermaakt. Er zijn handschoenen, broeken, brillen, jassen, shirts, waterzakken, rugzakken, vestjes en tenten gekocht, dus Decathlon had weer een goeie aan ons… Op de terugweg nog even de supermarkt aangedaan, en daar hebben we naast de broodnodige boodschappen (bier, wijn, pernod, worst, chips etc.) ook een heul erg melig filmpje gemaakt, welke je op facebook terug kunt vinden 😉

  Toen we terug kwamen op de kempif was een aantal mensen zich aan het gereed maken om te gaan vliegen, en dus is er een aantal mensen vertrokken naar Planfait. Annie, Karin en Robin zijn naar de landing van Doussard gegaan om te gaan groundhandlen (voor de niet-vliegerts onder ons: groundhandlen is het “droog oefenen” met het parapent scherm op de grond, om zo meer controle over het scherm te krijgen). Weer anderen zijn gaan lezen, webloggen, hardlopen of fietsen, of hebben zich anderszins prima vermaakt.

  Inmiddels (18:00) is iedereen weer terug op het nest en hebben we genoten van de “quechua-op-zet-oefeningen” van Dirk. En na een half uur en 4 pogingen is het dankzij het gezamelijk brainstormen der Teckels gelukt om het loeder weer op te vouwen. Dit laatste was helemaal voor niets, want Dirk gaat zijn hagelnieuwe tent vanavond even mannelijk “inliggen”, ofwel: hij gaat verhuizen…

  Nu zitten we gezellig in een enorme kring te ouweneelen en genieten we van een hassebassie met chips, worst, olijven en al wat dies meer zijt… Wat vanavond gebeurt hoor je morgen wel, want dit was de weploggert van vandoage… Latex!

  HIER weer onmeunig vulle ploagies van weer een retegezellige dag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 19:50

One Response to “Wisselvallig weer: noar Decathlon, Albertville.”

 1. Tjitske Says:

  Au, au, au, mijn kaken doen pijn van het lachen. Topfilm.

Leave a Reply