september 2013
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 11sep

  Starten op Saleve

   

  Stefke doet verslag veur de vliegerts:
  Vandaag is het wederom een beetje wisselvallig weer en overwegend bewolkt. We gaan vandaag naar La Saléve te vliegen. Dat is een hele mooie ridge nabij het meer van Genève. Met 4 afgeladen auto’s vertrokken we rond 11 uur richting Genève. Jacqueline gaat ook mee in haar eentje met hun eigen auto want ze gaat fijn shoppen in Genève. Karin was niet zo fit en blijft relaxeren op de kempif, en Marianne en Anita gaan met de fiets naar Annecy.

  Na een stief uurtien rijden kwamen we aan bij de parapentclub Genève en hebben we wat info gevraagd. Daarna zijn we naar de landing gereden, en hebben we de locatie in de GPS gezet en een keors gamaakt. Hij is namelijk niet zo overduidelijk te vinden als je er voor het eerst moet landen.  Het was inmiddels behoorlijk donker aan het worden, en het was koud. Boven op de start was het nog kouder, en we hebben op een terrasje ter plaatse een bakkie koffie en choco genomen.

  Daarna de spullen pakken en klaar maken voor de start. Inmiddels is het weer iets verbeterd en komt er hier en daar zelfs een zonnetje doorheen. De start is een hele grote glooiende graspukkel, en dus heul makkelijk. het is ook een plek waar je super kunt toplanden als de condities dat toestaan.

  Gerard, Dirk en ik lagen als eerste klaar en zijn vlak achter elkaar weggestart. Helaas droeg het nog niet voldoende, en was 15 minuten de langste vliegtijd. Het was wel prachtig vliegen langs de ridge met uitzicht op het meer van genève met de beroemde fontein. De rest volgde al gauw en niemand kon eigenlijk hoogte houden. Alleen Geert, die als laatste gestart was kreeg een belletje en kon hem mooi omhoog draaien. Hij heeft uiteindelijk ruim een uur gevlogen.

  Op de landing was een gezellig clubgebouwtje van de parapentclub, en daar hebben we gezellig wat gedronken, gespeeld met de hond en een voetbal, een Laffe teckel stickert op het raam geplakt, en gewacht tot Geert weer geland was. Inmiddels waren de auto’s ook van boven gehaald en konden we – via de Mc Donalds – weer terug naar Annecy. Daar zaten Marianne en Anita al gezellig aan de rosé en hier volg hun verhaal (Anita):

  Annie doet verslag veur de fietserts:
  Nadat alle vliegerts waren vertrokken naar Genève, pakten Marianne en ik de spullen in de rugzak en stapten op de fiets. Marianne mocht de fiets van Wilma uitproberen en ik ging op mijn oude giant. Na ongeveer 300mtr vond ik dat ik wel heel zwaar moest trappen, bleek dat mijn achterrem bleef hangen. Maar goed, geen zin om terug te gaan en maar remmen met de voorrem. De route ging helemaal langs het meer, dus gelukkig geen sterke stijgingen/dalingen. Na 40minuten hebben we een pauze ingelast op een hele mooie plek langs het meer met prachtig uitzicht. Daarna waren we al snel in Annecy. We hebben direct een lekker ijsje gehaald in het oude centrum met leuke oude straatjes. Zo hebben we een paar uur rondgelopen, winkeltjes bekeken, het kleinst huisje gezien, terrasje gepakt, naar een kasteel gelopen en 2 oude kerken bekeken. Rond half 4 zijn we weer richting de camping gefietst. Na een kleine pauze kwamen we rond half 5 weer op de camping aan. Al met al een leuke sportieve dag.

  Nu zitten we in de teckeltent, een paar zijn al afgetaaid, omdat de buitenlucht toch vermoeiend is. Morgen is er weer een dag en we zien wel weer wat we dan gaan doen…..  welterusten.

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 10:30

One Response to “Naar Saleve”

 1. Tjitske Says:

  Fijn dat jullie mijn manneke een klein beetje vrolijker hebben kunnen krijgen. (hahaha). Maak me nu overigens weer zorgen om een paar andere teckels en asbakkies.

Leave a Reply