september 2013
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 13sep

  De tandjes vanaf cloudbase

  Stefke doet de weploggert (achteraf-stijl):
  Vandaag is het SKITTERROND weer! het is vannacht rete-koud geweest, dus dat beleefd veel goeds qua thermiek 🙂 Het was gisteravond weer oerend gezellig in de LT partytent, en onze huis-DJ Theo heeft IEDEREEN aan het dansen gekregen! (het was danwel de polonaise, maar toch…). Er zijn videobeelden van, en die zijn her en der op facebook wel te vinden 😉

  Vandaag gaat een aantal stoere gasten lopen naar de startplek Entrevernes (JandeMan, Jeeraar, Lienepien, Annie en ik), en een aantal van hun zal dan vanaf Entrevernes starten en vliegen, en Annie gaat nog verder lopen met Jacqueline richting Roc des Boeufs. De vliegerts dragen de pakzak echter niet op de rug, maar laten deze bezorgen op de startplek… Heul luxe!

  We zijn in 65 minuten vanaf de kempif naar de startplek gelopen, en dat was erg leuk en mooi. Op de startplek was het echter al en drukte van belang. Zo stonden we een paar dagen terug nog als enige op deze ochtendstek; en zo staan we met 40 man… We hebben met onze superochtendvlucht eerder deze week kennelijk de aandacht getrokken, en dientengevolge staat er nu een hele kudde piloten inclusief een Belgische vliegschool. En dat is balen, want met een startplek waar slechts 1 scherm past wordt dat lang wachten, zeker bij onzekere beginnende cursisten…

  Maar goed, gewoon de spullen pakken en ik heb in de bosjes bij het informatie bord de boel klaar gemaakt (en even een Laffe teckel stickert er op geplakt 🙂 ). Ik kwam dus gefieldpackt uit de bosjes zetten, en heb heel brutaal voorrang gevraagd, omdat ik al helemaal klaar was. Er stond al een beste rij met wachtenden en de meesten moesten ook nog uitgebreid lijnen sorteren etc. Dus ik heb m’n scherm neer gekwakt en ben weg gestart.

  Het was niet zo thermisch als eerder deze week, dus het was peuteren en dicht bij de ridge blijven. En omdat het best druk werd in de lucht was het dus oppassen geblazen. Maar de voorrangsregel werd over het algemeen goed toegepast (piloten met de berg aan hun rechterzijde hebben voorrang). Desalniettemin vonden sommigen het te druk, en/of zakten uit en moesten landen. Ik vond het na 45 minuten ook welletjes, en omdat de kans om bij Roc des Boeufs te komen nihil was ben ik naar de landing in Doussard gevlogen. De meeste van ons landden daar.

  Anita heeft met Jacqueline een mooie wandeling gemaakt over de Roc des Boeufs.

  De vliegerts zijn terug gegaan naar de kempif om even te lunchen, partytent afbreken etc. Steengroeve ging alvast zijn tent afbreken, want hij wil vandaag naar huis rijden. Dirk kan morgen met Den Vloam mee rijden naar huis, dus die blijft nog lekker even vliegen vanmiddag. Theo moest zijn auto ophalen (stond bij de garage met een lekke radiator), dus het was niet zeker of hij nog kon vliegen vandaag. We zijn dus met de meesten van ons naar Planfait gegaan en daar was het redelijk rustig. Het is wat turbulent in de lucht en de wind staat wat cross. Dat vonden sommigen niet zo plezant en dus was er een aantal mensen die niet startten of na de start snel weer geland zijn.

  Het is vandaag wel rete-thermisch, dus een aantal Laffe Teckels en asbakkies heeft vandaag geprobeerd het “kleine rondje Annecy” te vliegen… Dat is een bekend “overlandje” (lange afstand vlucht) hier in Annecy, waarbij je na de start op Planfait hoogte wint en als je genoeg hoogte kunt krijgen, het meer oversteekt en aan de overkant bij Roc du Boeufs weer thermiek probeert te vinden en dan weer terug steekt via Doussard (of via het meer) naar Forclaz, en zo weer terug naar Planfait. Ik heb dat een aantal jaren terug ook al eens gedaan en dat is erg leuk! Nadat ik gestart was brulde ik meteen omhoog, en uiteindelijk is het mij gelukt om het rondje 2 ½ keer te vliegen. Dat was erg leuk! Je kan HIER de vlucht bekijken op XCONTEST.ORG, en eventueel een Google Earth file downloaden zodat je hem kan navliegen 🙂

  Google Earth file van Stefkes vlucht

  Ik weet eigenlijk niet eens precies hoe iedereen gevlogen heeft, maar ik weet dat JandeMan het ook gelukt is om het rondje te vliegen, want ik “ontmoette” hem bij mijn 2e rondje bij Roc de Boeuf, en kon alleen maar zwaaien (mijn porto was leeg). Ik ben voor hem uit gevlogen en wij zijn samen het dal over gestoken naar Forclaz en weer richting Planfait. Den Vloam (en Dirk?) is het ook gelukt om het meer over te steken, maar strandde helaas op Doussard. Ook Jochem is over gestoken, maar ik weet niet hoe dat geëindigd is. Theo had zijn auto opgehaald en is ook nog gestart op Planfait, maar kon helaas geen aansluiting vinden. Al met al was het dus voor de meesten van ons een heerlijke vliegdag, waarbij PR’ etjes gevlogen zijn en we de matige dagen van afgelopen week weer vergeten zijn…

  ‘s Avonds hebben we een heule lange tafel besproken in de pizzeria bij de buur-kempif, en daar hebben we heerlijk gegeten. Het was wederom errug gezellig. Na het eten nog even een drankje onder de luifel van onze kempert en toen noar bedde. Morgen vertrekken de meesten van ons richting Nederland, en sommigen gaan nog even door met vakantie vieren.

  RESUMEE MASTRUBEE

  Het is inmiddels zondag avond als ik dit verslag typ, en de meeste teckeltjes en asbakkies zijn weer veilig terug in de kennelt. Deze week was het weer een beetje wisselvallig, maar gelukkig stonden veel van ons vorige week al op de kempif, zodat we ook een aantal dagen heerlijk zonnig weer hebben gehad. Het was wederom en supergezellige week en ik wil iedereen bedanken daarvoor. Laten we volgend jaar (weer) gewoon 2 weken gaan, want dat is toch erg goed bevallen! Helaas houd het voor mij op voor wat betreft het bergvliegen dit jaar, maar gelukkig hebben we plannen gemaakt om na de wintersport met de Laffe Teckels in maart 2014 in zuid Spanje een Haciënda af te huren 🙂 Groetsels! Stefke.

  HIER de foto’s van vandaag.

   

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:30

2 Responses to “De laatste vliegdag… Een kadootje!”

 1. Marc Says:

  TOP-afsluiting!

  Mijn afsluitinkje was een vlucht van Diedamskopf, via de Niedere (Andelsbuch) door gevolgen naar Egg, waar mijn lief bij de rivier aan het chillen was.

 2. Stefke Says:

  Da’s ook supergaaf! (EN romantisch… “WInk-wink”.

Leave a Reply