januari 2014
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 18jan
  Luie hond!

  Luie hond!

  Verslag van GROEP 1 (Stefke, Annie, Jandeman, Lienepien, Rudi, Bea en Olaf):
  Na een prima nachtrust en een evenzogoed ontbijtje, zijn we rond 8:30 vertrokken voor de 2e etappe. Ook dat ging uitsteekbaar, en na 3 uurtjes sturen kwamen we aan in Lanersbach. De staf van het Chalet (Boudewijn & Berna) was er ook en we mochten ook al naar binnen. Er werd een lekker bakkie koffie gemaakt, en we konden al een kamer kiezen.

  Boudewijn heeft voor ons ski-passen geregeld, en Jan en Lieneke hebben ski’s gehuurd. Daarna de ski-kleding aan en de lift in! Het is prima weer, en het zonnetje schijnt. Het is wel wat warm, en alleen al door het aantrekken van de skischoenen hadden we het zweet op ons voorhoofd staan. Jeeraar had al ge-whatsappt, dus we hadden bovenaan de eitjeslift afgesproken met de rest van de laffe teckels.

  Verslag GROEP 2 (Jeeraar, Marianneke, Daan, Juud en Den Vloam):
  Marianne wekte me om kwart over 7, dus na een nachtrust van ruim 11 uur was ik erg uitgerust…. zou je denken. Niets was minder waar, ik was nog steeds erg moe.

  Na een voortreffelijk ontbijt trapten we om half 10 de Skoda’ s weer aan om de laatste 50 km naar Lanersbach af te leggen. Het was erg druk vanwege een ongeval, maar ondanks de drukte waren we al om kwart over 10 bij ons huis in Lanersbach. Terwijl Den Vloam, Juut en Daan ski’ s gingen huren, ben ik het huis ingegaan om te kijken of er iemand was. En dat was zo! Onze gastdame en heer, Berna en Boudewijn, waren aanwezig en errug gastvrij. We waren welkom, mochten onze spullen zetten en er werd gelijk een verse pot koffie gezet. Als dit de voorbode is voor de rest van de week?!

  Na de koffie, het inrichten van de kamers en het regelen van de skimaterialen, zijn we om 11 uur naar de lift gelopen om alvast te gaan skiën. We hadden met Whatsapp contact gehouden met de rest van de groep, die ook al op weg waren naar Lanersbach. Maar die zouden we boven ergens ontmoeten. Ondanks de hoge temperaturen was de conditie van de sneeuw goed, zeker als je wat hoger kwam. Na een paar leuke afdalingen kregen we bericht van het basecamp. Deze waren inmiddels gearriveerd en onderweg naar boven. Een afspraak was snel gemaakt en na 15 minuten ontmoeten we elkaar boven bij de Eggalm-lift.

  HIER GAAN WE VERDER MET DE GEZAMELIJKE WEPLOGGERT:
  Na het gezoen en gegroet zijn we met de hele groep gaan skiën. Alleen Bea en Rudi waren er niet bij, die zijn beneden gebleven en gingen het vandaag rustig aan doen.

  Het skiën ging voor iedereen perfect en na een warme, maar leuke eerste skidag zijn we aan het einde van de middag terug naar ons appartement gegaan. Hier hebben we wat rondgelummeld, gedronken, gedoucht en uiteindelijk Bea en Rudi verwelkomd. Maar het allerleukste was de verrassing van Marianne: ze had het (drink)spel “Stef Stuntpiloot” meegenomen. Het is een denkspel waar je een hoge IQ voor nodig hebt om het te kunnen spelen. Gelukkig is dat één van de criteria om lid te worden van de Laffe Teckel, dus het spel werd dan ook volop gebruikt.

  Om 19:00 uur stond bij een hotel (naam vergeten) vlakbij ons eerste diner klaar. Hier zijn we samen met Berna en Boudewijn naar toegegaan. Het eten was erg lekker en biedt goede vooruitzichten voor de rest van de week. Na het eten zijn we teruggelopen naar het appartement en als snel ging iedereen naar bed. Zo’ n eerste skidag kost blijkbaar veel energie.

  Cheerio, Sjeeraar.

  Wil je foto’ s zien, klik dan hier

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 18:29

Leave a Reply