januari 2014
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 19jan
  Pittige zwarte

  Pittige zwarte

  Jeeraar toet-ut-woord:
  Na een matige nachtrust (warm, beroerd, hoge hartslag) ben ik aangeschoven aan de ontbijttafel. Iedereen was al beneden en de stemming zat er goed in. Met enigszins stramme benen lukte het me om de skischoenen weer aan te krijgen en zijn we met de hele roedel naar de lift gelopen. Gelukkig is de lift dichtbij, dus we waren er zo. Bea & Rudi waren er nu ook bij, dus met 12 man gingen we naar boven. We hebben eerst wat geskied in het skigebied van Lanersbach om vervolgens naar het skigebied van Mayrhofen te gaan. De pistes lagen er goed bij en iedereen ging als de brandweer. Bij de Harakiri, een zwarte piste met een afdalingspercentage van 70 %, werden een aantal koppies erg bleek. Dus ontstond er een afsplitsing van de groep. Een deel, Den Vloam, Stefke, Daan, Bruggemans en Sjeeraar gingen als volleerde skiërs de Harakiri trotseren. Met oogkleppen op storten we ons als professionals naar beneden en binnen een minuut was de “hel van Mayrhofen” getrotseerd (deze tekst is enigszins geredigeerd; red.). De afvalligen zijn over een relatief eenvoudige rode piste naar beneden gegaan. En omdat de Harakiri een makkie was, besloot Olaf de tweede keer met ons mee te gaan. De held….

  Omdat we van deze enorme prestatie honger hadden gekregen, zijn we lekker gaan lunchen. Een kop tomatensoep ging er heerlijk in en zorgde weer voor wat energie. We zijn met de hele groep het gebied van Mayrhofen weer uitgeskied en terug in Lanersbach zijn Bea & Rudi en Juut terug gegaan naar het appartement. Wij hebben nog een stukje geskied en toen iedereen naar benenden wilde, is een deel van de groep met de lift gegaan en de rest op de skies. Helaas wordt het in de laag gelegen gebieden erg groen en bruin. Vandaag was het zo’ n 11 gr. in het dal en da’ s errug warm voor de tijd van het jaar. Er wordt kouder weer en sneeuw verwacht later in de week en dat is wel nodig ook.

  In het appartement is iedereen nu aan het chillen. We zijn allemaal weer fris en fruitig en droge worst en drank vind gretig aftrek. Om 19:00 uur gaan we weer eten in Sporthotel Kirchler waar we een 12-gangen galadiner krijgen voorgeschoteld. We zijn net terug van ons verrukkelijke 12-gangen galadiner. Vlees, mosselen, tomatenijs, ossenstaartsoep, garnalen, lamskotelet, aardappelpuree en spruiten.

  Nu zitten we uit te buiken, koffie te drinken en de weblog bij te werken. Over niet al te lange tijd ga ik naar bed. Morgen wordt weer een sportieve dag met als afsluiting (voor mij) een massage van Berna. Het wordt een sportmassage die zowel ontspannen als pijnlijk kan zijn. We wachten het af.

  Cheerio, Sjeeraar.

  De foto’ s van vandaag

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:21

4 Responses to “Lekkere warme ski-dag”

 1. Wilma Says:

  Hoi allemaal,

  Ziet er weer gezellig uit!!! Veel plezier, ook met het (drink)spel…ahum, en lekker skieen.

  Lieve groeten
  Wilma

 2. Jochum Says:

  Begrijp ik het goed…….. 78 procent van alle gevallen komt niet heelhuids beneden ?

 3. Astrid Says:

  Ziet er allemaal erg bekend uit. Ja, ik zit mij op mijn werk te pijnigen door het weblog te lezen, ja!
  Geniet ervan!
  Groetjes,
  Astrid (ja, die van vorig jaar, zus van onze Jan)

 4. Jeffrey Says:

  Nee, de Harikiri is 78% en daarmee de steilste piste van Oostenrijk. En er zijn al diverse doden gevallen op deze piste, en de traumaheli heeft tientallen keren moeten uitrukken alleen voor deze piste al. Zoek maar eens op Harikiri en skipiste op internet 😉

Leave a Reply