januari 2014
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 20jan
  Lienepien en Annie in de sneeuw

  Lienepien en Annie in de sneeuw

  Jeeraar doet weer verslag:
  Maandag, alweer de laatste maandag van onze vakantie… Vanochtend werd ik wakker met enigszins dikke ogen. Voor m’n gevoel heb ik slecht geslapen, maar volgens Marianne heb ik de hele nacht gesnurkt. Marianne daarintegen heeft slecht geslapen. Het zal wel de hoogte zijn.

  Tegen half 9 zat iedereen aan het ontbijt. Vandaag willen we naar Finkenberg, dus een goede bodem met energie is wel nuttig. Na het ontbijt zijn we naar de lift gelopen, behalve Bea & Rudi. Ze hadden een rustdag ingepland. Helaas was het nog erg warm en opnieuw is er geen sneeuw gevallen. Gelukkig liggen de pistes er goed bij, dus erg veel hinder ondervinden we er niet van.

  Het was op de pistes erg rustig, dus konden we genieten van lege, zeer goed geprepareerde pistes. We hebben eerst lekker ingeskied in het gebied van Lanersbach om vervolgens naar het gebied van Mayerhofen te gaan. Inmiddels was het al wat drukker geworden, maar we hadden er geen last van. Onderweg hebben we lekker koffie gedronken en daarna gingen we naar Finkenberg. Dit is een berg in het skigebied van Mayrhofen. De zon was inmiddels ook aan gegaan en Marianne en Judith besloten om een afdaling over te slaan. Ze verkozen een restaurant met een terras in de zon. Al snel hebben was de rest terug en hebben zich aangesloten bij de dames. Met z’n allen hebben we gegeten en genoten van de zon. Er waren een paar tandempiloten bezig een vlucht voor te bereiden en daar moesten wij natuurlijk wel naar kijken.

  Na de lunch gingen we weer richting het gebied van Lanersbach. De sneeuw in de lager gelegen gebieden was inmiddels al behoorlijk “appelmoes” geworden en een aantal van ons wilde al weer voorzichtig richting het appartement, dus er werden wat plannen gesmeed. Uiteindelijk zijn Juut & Daan richting het appartement gegaan en daarna Marianne & ik. Marianne was vandaag raar gevallen en had erg veel last van haar bovenarm. Samen met Stefke zijn we naar de lift geskied. Onderweg kwamen we bij een aprèsski-hut Juut & Daan nog tegen. Met z’ n 5-en hebben we een borrel (of meer) gedronken en net toen we verder wilden gaan, kwam de rest van de groep ook net naar beneden. Uiteindelijk zijn we met de hele groep over een erg lastig pad met slechte sneeuw verder naar beneden gegaan.

  In het appartement stond de koffie en thee al weer klaar met een heerlijke zoete tractatie. Bea & Rudi hadden de dag ook goed doorstaan. Na een schoonheidsslaapje van Rudi zijn ze met de lift naar het Vogelnest gegaan, het restaurant boven. Verder was iedereen was een beetje aan het chillen en internetten. Ik was me aan het voorbereiden voor een uitgebreide sportmassage door Berna. En deze was heerlijk…. ontspannend. Ruim 3 kwartier ben ik onder handen genomen en heerlijk gemasseerd. Gelukkig hebben we veel gekletst, anders was ik als een blok in slaap gevallen.

  Tegen 19:00 uur zijn we in de regen naar het hotel gelopen voor ons avondeten. Net als de voorgaande avonden was het weer verrukkelijk. Gisteren moesten we aangeven wat we vandaag wilden eten. Na het eten zijn we terug gegaan naar het appartement, waar opnieuw koffie en thee stond. Nu nog even de weblog bijwerken en dan maar naar bed. Morgen komt er weer zware dag, hopelijk met verse sneeuw.

  Cheerio, Sjeeraar.

  De foto’ s

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:41

One Response to “Skieën… Geen bal aan…”

 1. Patricia Says:

  Goh, wat balen voor jullie met regen ipv sneeuw. En dat terwijl wij letterlijk ingesneeuwd waren hier in lillehammer en brøttum. Maar jullie hebben het zo te lezen supergezellig. Veel plezier nog!

Leave a Reply